MULTI Uitvaartverzorging

Uitvaartlocaties in Amsterdam

De meest bekende uitvaartlocaties in de hoofdstad waar wij regelmatig crematies en begrafenissen zijn de onderstaande. In de stad zijn vele begraafplaatsen, waarvan 4 met een crematorium. 

 Op begraafplaats Zorgvlied is een prachtige Tipi tent gebouwd genaamd: Crematorion. Na de afscheidsceremonie in een van de aula’s van de begraafplaats loopt de rouwstoet met de overledene naar het Crematorion. Nabestaanden kunnen kiezen of zij de kist achter willen laten in het ´voorhof´ van het Crematorion of dat zij aanwezig willen zijn bij het vanaf daar inbrengen van de kist naar de ovenruimte.

 Zorgvlied 

Amsteldijk 273
1079 LL Amsterdam
www.zorgvlied.nl

 Op begraafplaats De Nieuwe Ooster heeft Het rijks monumentale aulagebouw sinds 2013 een nieuwe aanbouw waarin het crematorium is gevestigd. Vanuit de grote aula kan de kist met de overledene als afsluiting van de plechtigheid op indrukwekkende wijze omhoog gaan. Wij noemen het hemelen. Een uniek ritueel dat veel nabestaanden als zeer bijzonder ervaren.

 De Nieuwe Ooster

Kruislaan 126 
1097 GA Amsterdam
www.denieuweooster.nl

 Begraafplaats De Nieuwe Noorder, gelegen aan de prachtige Buikslotermeerdijk in Amsterdam Noord, heeft een centrale prachtige aula met wachtruimte en de omliggende paviljoenen. Het interieur ervan biedt overal uitzicht op de lucht, het vele groen en het water rondom. Zo geeft het gebouw in letterlijke zin alle ruimte aan de emoties en herinneringen die voor nabestaanden essentieel zijn om het verlies van hun dierbaren te kunnen verwerken.

De Nieuwe Noorder
Buikslotermeerdijk 83
1025 WH Amsterdam
www.denieuwenoorder.nl

 Tot slot is er Herdenkingspark Westgaarde. Voor vele Amsterdammers al jarenlang bekend. Het gebouw heeft een typisch jaren 60-karakter en is ruim en licht opgezet met veel ramen. Er zijn diverse prachtige ruimtes en aula’s waar zowel grote als kleine groepen belangstellenden afscheid kunnen nemen. 

 Westgaarde
Ookmeerweg 275
1067 SP Amsterdam
www.westgaarde.nl

Meer bekende begraafplaatsen in Amsterdam:

Rooms-Katholieke Begraafplaats Sint Barbara ligt op een rustige plek aan de Spaarndammerdijk. De begraafplaats met parkachtige uitstraling ligt tussen de spoorlijn naar Haarlem, de spoorlijn naar Schiphol en de Transformatorweg. De bijzondere kapel uit begin vorige eeuw werd in 2015 gerestaureerd en is gemeentelijk monument geworden.

Spaarndammerdijk 312
1014 AA Amsterdam
www.stbarbara-amsterdam.nl

De Rooms-Katholieke begraafplaats Buitenveldert, eigendom van Parochie Amstelland Augustinuskerk ligt vlak naast de snelweg A10. De begraafplaats kent veel oude graven en beelden. Het katholieke karakter is duidelijk voelbaar door de vele engelenbeelden die er staan. Er zijn diverse soorten graven en as bestemmingen. Naast de gebruikelijke algemene en particuliere graven, zijn er ook familiegraven, kinder- en babygraven, een gedenkmuur, een urnenkelder en enkele priestergraven. De oude begraafplaats heeft een moderne ontvangstruimte, receptie, restaurant en een kapel die in 1994 is gebouwd.

Fred Roeskestraat
1076 EE Amsterdam
www.begraafplaats-buitenveldert.nl 

Begraafplaats VredenhofIn stadsdeel Westerpark Amsterdam vindt u aan de Haarlemmerweg deze historische Begraafplaats. Vredenhof kent een unieke en nogal intieme sfeer. In het verleden was het de begraafplaats voor mensen uit de Jordaan die hier vaak werden begraven.

Haarlemmerweg 367
1051 LH Amsterdam
www.begraafplaatsvredenhof.nl

 Begraafplaats Nieuwendammerkerk werd in de 19e eeuw gebouwd. Het is een kleine en compacte begraafplaats die in de wijk Tuindorp Nieuwendam ligt.

Brede Kerkepad
1023 BH Amsterdam

 Buiksloterkerk Amsterdam in Amsterdam-Noord, op de plek van het voormalige dijkdorp Buiksloot vindt u de Buiksloterkerk. Oorspronkelijk gebouwd in 1609, maar het gebouw heeft zijn huidige vorm in 1710 gekregen. Rondom deze kerk ligt het voormalige kerkhof dat in 1829 werd aangelegd en is nu een algemene begraafplaats dat onder het beheer van begraafplaats De Nieuwe Noorder valt.

Buiksloterkerkpad

1034 VZ Amsterdam

Ik geloof dat elk leven uniek is en dat elk afscheid op maat gemaakt moet worden. Daarom vind ik het belangrijk om nauw samen te werken met de nabestaanden, om hun verhalen en herinneringen te horen en een diepgaand begrip te krijgen van wie de overledene was.

Joan Belmer

Kennismakingsgesprek aanvragen?
Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met u op.