Onze professionele partners

Funeral Assist: is een belangrijke en waardevolle partner waar wij graag mee samenwerken omdat zij ons ondersteunen in het verzorgen van praktische zaken zoals het overbrengen van de overledene van de overlijdenslocatie naar de opbaar locatie. Ook zijn zij de partner voor het verzorgen en kleden van de overledene. Het zorgteam van Funeral Assist is vaak als eerste op de locatie om de overledene te verzorgen en aan te kleden. Het werk van het team dat de overledene verzorgt, is van groot belang voor de familie van de overledene. Het verzorgen van de overledene kan namelijk bijdragen aan het afscheid nemen en rouwproces van de nabestaanden.

Het zorgteam is verantwoordelijk voor het respectvol en waardig verzorgen van de overledene. Dit kan variëren van het wassen en aankleden van de overledene tot het opbaren van de overledene. Het zorgteam heeft hierbij oog voor de wensen en behoeften van de overledene en diens nabestaanden.

Voor de familie kan het zien van hun goed verzorgde dierbare bijdragen aan het gevoel van rust en vrede, en kan het helpen bij het afscheid nemen en verwerken van het verdriet. Het zorgteam kan daarmee een belangrijke rol spelen in het bieden van troost en steun aan de nabestaanden vlak na het overlijden van hun dierbare.

Het is daarom belangrijk dat het zorgteam professioneel en empathisch te werk gaat, en hierbij aandacht heeft voor de emotionele impact van hun werk op de nabestaanden. Door een goede samenwerking tussen zorgteam en de nabestaanden kan er een waardig en persoonlijk afscheid worden gerealiseerd.

Rouwvervoer: Voor het overbrengen van de overledene en voor de laatste reis naar de uitvaartlocatie in de rouwauto op de dag van de uitvaart, werken we met Funeral Assist. De prachtige champagne kleurige rouwbussen, rouwauto’s en volgauto’s zijn een visitekaartje voor onze onderneming.

Assistas: staat ons bij in de assistentie bij uitvaarten. De gastvrouwen/ gastheren ontvangen de gasten op de uitvaartlocatie en zorgen ervoor dat de mensen zich welkom voelen, nemen bloemen aan en wijzen de gasten de plek waar zij het condoleanceregister kunnen tekenen. Ook assisteren zij bij condoleances met hoge bezoekersaantallen.

Maar ook bij rouwbezoeken in het uitvaartcentrum, controles bij een thuisopbaring zijn de medewerkers van Assistas de empatisch en betrokken professionals die nodig zijn om de familie te ondersteunen.

Voor ons is de samenwerking met Assistas een verlengstuk van onze dienstverlening. Zij zorgen ervoor dat de rouwkaarten op tijd worden bezorgd en maken voor ons de digitale rouwkaarten en zorgen voor video en fotopresentaties die vertoond kunnen worden op de dag van de uitvaart.

Ferentes: is dé partij waarmee wij graag samenwerken. Zij verzorgen voor ons de dragers bij begrafenissen of bij uitvaarten waar we op een bijzondere locatie de overledene met respect willen binnen of buitendrager.

Dragers van Ferentes zijn, net zoals alle andere medewerkers, jonge representatieve mensen. Het zijn studenten die dit werk naast hun studie doen. Elk team van dragers staat onder leiding van een ervaren voorman. Bij aanvang van de uitvaart maakt hij zich direct kenbaar en spreekt hij samen met de uitvaartleider alle bijzonderheden en wensen door. Vervolgens voert hij deze samen met de dragers uit. Deze dragers huren wij altijd in om hun betrouwbaarheid en representativiteit. Dragen is een ambacht. En dat verdient aandacht en focus. Zo houden we de kwaliteit hoog.

Vrouwelijke dragers: De draagstijl van de heren is vrij strak en klassiek. Bij de dames is er gekozen voor een wat informelere kleding- en draagstijl. Het vrouwelijk oog voor detail voegt daarnaast veel toe aan de totale dienstverlening. De vrouwelijke dragers zijn niet alleen inzetbaar voor het rijden van de baar, maar kunnen ook schouder-dragen.

AR Video: is de partij waar wij graag gebruik van maken bij de wens van de familie om een uitvaart te filmen en of livestreams te verzorgen. Arthur Ike is de oprichter van AR Video en een zeer fijn en empathisch persoon die de uitvaart op een prachtige en gevoelige manier vastlegt. Hij weet altijd goed in te schatten waar de familie behoefte aan heeft in de benadering en de beelden die gemaakt worden.

Wij hebben met Arthur en zijn team grote en indrukwekkende uitvaarten vastgelegd. Zelfs Drone opnames kunnen gemaakt worden. Na de uitvaart zorgt hij dat de familie de opname op USB krijgt met mooie muziek onder de video.

Bloembinderij De Mare: is een fantastische bloemist waar wij graag onze bloemen bestellen in de regio Alkmaar en omstreken, omdat de bloemstukken gewoonweg altijd even prachtig zijn.

De bloemen zijn altijd vers en de bloemstukken worden altijd keurig op tijd op de gewenste lokatie bezorgd. Calvin van Bloembinderij de Mare stuurt dan altijd even een berichtje met een foto waarin we kunnen zien en lezen dat de bloemen zijn geleverd. Dat geeft ons rust. De families zijn altijd erg tevreden met het bloemwerk.

De bloemenband: een natuurlijke en kleurige manier om afscheid van iemand te nemen. Er zijn al veel mensen die Bloemenband kennen. Bloemenband is een stoffen band die om een kist of mand wordt gestrikt bij een uitvaart. In de band zitten tot 170 lusjes waarin losse bloemen passen die iedereen er zelf in kan steken. Een mooi ritueel dat er voor zorgt dat iedereen zich betrokken voelt bij het afscheid. Iedere aanwezige wordt uitgenodigd om 1 ( zelf meegenomen bloem) in de bloemenband te steken. Zo heeft iedereen een eigen plekje in de laatste liefdevolle omhelzing. De kleurenpracht en bloemenzee die ontstaat wanneer alle bloemen zijn ingestoken, wordt door de nabestaanden als ontroerend mooi en waardevol ervaren.

Drukkerij Flora staat voor vooruitgang, service, emotie, kwaliteit. Zomaar een aantal woorden die wat vertellen over Drukkerij Flora. Om een strakke definitie te geven is eigenlijk niet mogelijk. De hele dag zijn zij volop bezig met rouwdrukwerk. Drukkerij Flora is zeker altijd bezig haar klanten het beste te bieden. Zij vinden het belangrijk dat wij als klant goed worden geholpen.

Wanneer wij bij de familie de rouwkaart uitkiezen en opmaken, sturen we eerst een opzet van de kaart naar Flora. Vanaf dat moment stappen wij hier tussenuit en houd Flora contact met de familie over de proefdruk en passen waar nodig de kaart aan. Zij adviseren de families van begin tot eind.

Het maakt niet uit waar de familie de kaarten bezorgd wil hebben, Flora zorgt dat de rouwkaarten netjes worden bezorgd. Wil de familie liever dat de verzending door ons gedaan wordt, dan doet Flora dit voor ons. Een simpele excel lijst met adressen volstaat dan. Bovendien is het contact met Elly en Jack van Flora altijd persoonlijk en fijn.

Bijzondere uitvaartlocatie: Undercurrent. Deze lokatie is uitermate geschikt voor bijzondere uitvaarten. Uitkijkend over de skyline van Amsterdam, op één van de mooiste plekjes op het water, ligt Undercurrent. Aan de kade van het bruisende voormalige NDSM terrein  ligt dit schitterende pand dat met een groot terras op het water een absolute blikvanger is. Het gebouw bestaat uit twee zalen die met elkaar verbonden zijn. De glazen gevel van de grote zaal (500 m2) grenst aan het IJ en is bepalend voor het karakter van het gebouw. De kleine zaal (105 m2) is een stuk intiemer. De uitstraling is modern en robuust maar kan door de minimalistische, industriële inrichting makkelijk naar eigen smaak worden ingericht. Kortom; zonder vast te zitten aan meubilair, decor of een food cateraar. Naast het gebouw is een flink terrein waar regelmatig kleine festivals worden georganiseerd. Toen wij in juni vorig jaar een grote intens beladen uitvaart moesten organiseren voor een jonge jongen, waarbij we meer dan 1500 mensen verwachtten, kwamen we in gesprek met Ray en zijn team van Undercurrent. De familie wilde dat de hele lokatie in wit zou worden gestyled, de mensen kregen het verzoek om in het wit gekleed te komen en dat het gevoelsmatig ” een laatste festival” moest worden ter ere van hun dierbare. We kregen van Ray de vrije hand om de lokatie te stylen zoals we wilden en ruimte en tijd om te soundchecken, de dag voor de uitvaart gelegenheid om de ruimte helemaal in te richten en op te bouwen zoals we wilden. De horecamedewerkers van Undercurrent hebben goed begrepen wat er nodig was om er een prachtig ” laatste festival” van te maken. Samen met de mensen van de techniek, de productie en de bar hebben we er een onvergetelijke waardevolle uitvaart van gemaakt.

Kennismakingsgesprek aanvragen?
Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met u op.