Begrafenis

Het belangrijkste verschil tussen begraven in een algemeen graf en een eigen graf is dat in een algemeen graf meerdere personen worden begraven, terwijl in een eigen graf alleen de overledene of een selecte groep mensen (bijvoorbeeld familieleden) wordt begraven.

Hier zijn enkele andere verschillen:

  • Ligduur: In een algemeen graf is de ligduur beperkt tot een vastgestelde periode van 10 jaar. Na deze periode wordt het graf geruimd en kan er geen verlenging van de ligduur plaatsvinden. In een eigen graf kan de ligduur worden verlengd en kan het graf voor onbepaalde tijd worden behouden.
  • Grafbedekking: In een algemeen graf wordt meestal geen grafbedekking geplaatst, of alleen een eenvoudige grafsteen of gedenkplaat. In een eigen graf kan de nabestaanden zelf bepalen welke grafbedekking zij willen, zoals een grafsteen, grafmonument of beplanting.
  • Kosten: Over het algemeen is begraven in een algemeen graf goedkoper dan begraven in een eigen graf. Dit komt omdat de kosten voor het gebruik van het graf en de grafbedekking worden gedeeld door meerdere personen in een algemeen graf, terwijl in een eigen graf alle kosten door de nabestaanden moeten worden betaald.
  • Persoonlijke voorkeur: Het kiezen tussen een algemeen graf of een eigen graf is vaak afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en omstandigheden, zoals de wens om bij bepaalde personen begraven te worden, het beschikbare budget, de gewenste grafbedekking en de gewenste ligduur.

Het is belangrijk om de verschillen tussen begraven in een algemeen graf en een eigen graf te begrijpen, zodat nabestaanden een weloverwogen beslissing kunnen nemen over de lijkbezorging van hun dierbare.

Kennismakingsgesprek aanvragen?
Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met u op.