Joodse Uitvaart

Afbeelding Joodse Uitvaart - Multi Uitvaartverzorging

Het regelen van een uitvaart is een van de meest moeilijke en emotionele taken die we ooit zullen moeten uitvoeren. Voor Joodse families is het een tijd waarin de tradities en de religieuze overtuigingen van de overledene en de familie in acht moeten worden genomen. Het is daarom belangrijk om de juiste stappen te nemen en de juiste keuzes te maken om een waardig afscheid te garanderen.

Eerbiediging van Joodse gebruiken en tradities

Onze condoleances gaan uit naar jou en je familie in deze moeilijke tijd. We willen je graag ondersteunen bij het plannen van een passend afscheid dat voldoet aan de Joodse tradities die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Een Joodse uitvaart is doordrenkt van eeuwenoude gebruiken en rituelen die diep geworteld zijn in de Joodse traditie. Deze rituelen zijn bedoeld om respect te tonen aan de overledene, troost te bieden aan de nabestaanden en de overgang naar het hiernamaals te vergemakkelijken.

Tahara:

Dit is een rituele reiniging van het lichaam van de overledene. Het wordt uitgevoerd door een groep mensen, meestal leden van de Chevra Kadisha (heilige broederschap), die het lichaam wassen en kleden in witte linnen doeken, ook wel tachrichim genoemd.

Opbaring:

Het lichaam van de overledene wordt vaak opgebaard in een eenvoudige houten kist, meestal zonder versieringen. Dit symboliseert de gelijkheid en de vergankelijkheid van het leven.

Sjomer:

Dit is de bewaking van het lichaam van de overledene. Volgens de Joodse traditie moet het lichaam van de overledene nooit alleen worden gelaten tot aan de begrafenis. Familieleden, vrienden of leden van de Joodse gemeenschap waken over het lichaam om hun respect te tonen en om de overledene niet alleen te laten.

Kevurah:

Dit is de begrafenisceremonie, die zo snel mogelijk na het overlijden plaatsvindt. Het is gebruikelijk om de overledene te begraven in een eenvoudige kist, zonder luxe of versieringen. Het graf wordt vaak met eenvoudige stenen gemarkeerd om de gelijkheid van alle mensen in de dood te benadrukken.

Sjiva:

Dit is de periode van rouw na de begrafenis. Tijdens Sjiva blijven de naaste familieleden van de overledene thuis en ontvangen ze condoleances van vrienden en gemeenteleden. Het is gebruikelijk om zeven dagen lang te rouwen en tijdens deze periode geen fysieke of sociale activiteiten te ondernemen. Gemeenschapsleden komen bijeen om te troosten, te bidden en verhalen over de overledene te delen.

Respect voor individuele wensen en tradities

Bij Multi Uitvaartverzorging respecteren we ook de individuele wensen en tradities binnen de Joodse gemeenschap. We begrijpen dat er variaties kunnen zijn in de manier waarop de Joodse gebruiken worden uitgevoerd, afhankelijk van de stroming of persoonlijke voorkeuren. We nemen de tijd om naar jouw specifieke wensen te luisteren en werken nauw met je samen om een Joodse uitvaartceremonie te creëren die volledig past bij je geloofsovertuiging en de waarden van je dierbare.

Samen creëren we een betekenisvolle uitvaart

Ons team van professionals staat klaar om je te begeleiden en te ondersteunen tijdens deze emotionele periode. We zorgen ervoor dat elk aspect van de Joodse uitvaart met zorg wordt behandeld, van het selecteren van een geschikte begraafplaats tot het organiseren van de rituelen en het respecteren van de Sjiva-rouwperiode. Samen met jou creëren we een betekenisvolle uitvaart die recht doet aan de Joodse gebruiken en de herinnering aan uw dierbare.

Professionele begeleiding en ondersteuning

Bij Multi Uitvaartverzorging begrijpen we dat het organiseren van een Joodse uitvaart een complex proces kan zijn. Ons team van ervaren professionals is vertrouwd met de Joodse tradities en zal je begeleiden en ondersteunen bij elke stap. We nemen de tijd om jouw vragen te beantwoorden, uitleg te geven over de gebruiken en tradities, en je te helpen de juiste keuzes te maken die passen bij jouw geloofsovertuiging en wensen.

Multi Uitvaartverzorging verzorgt vaak rituele begrafenissen voor families met een Surinaamse, Hindoestaanse, Chinese of andere afkomst. We kennen daarom ook de specifieke regels ten aanzien van verzorging van de overledene, de timing en stemming van de uitvaart.
Kennismakingsgesprek aanvragen?
Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met u op.