Besloten Uitvaart

Een besloten uitvaart is een uitvaartceremonie waarbij alleen genodigden aanwezig zijn, meestal familie en vrienden van de overledene. Het is een uitvaart waarbij de toegang voor het publiek wordt beperkt en de begrafenisondernemer of de familie bepaalt wie er wel of niet aanwezig mag zijn.

Een waardig en persoonlijk afscheid

Een besloten uitvaart kan zeer intiem zijn, omdat het een moment biedt voor de naaste familieleden en vrienden om samen te rouwen en herinneringen te delen zonder de afleiding van mensen die minder bekend zijn met de overledene. Het kan een rustige en intieme gelegenheid zijn voor nabestaanden om zich te concentreren op het afscheid nemen van hun geliefde.

Sommige families kiezen voor een besloten uitvaart vanwege religieuze of culturele overtuigingen, of omdat de overledene zelf een intieme en bescheiden uitvaart wenste. Anderen kunnen een besloten uitvaart kiezen als ze het gevoel hebben dat het beter past bij de persoonlijkheid van de overledene en hun relatie met hem of haar.

Het is belangrijk op te merken dat een besloten uitvaart niet per se betekent dat er geen gelegenheid is voor mensen om hun medeleven te betuigen of afscheid te nemen van de overledene. De familie kan ervoor kiezen om een herdenkingsdienst te houden op een later tijdstip waarbij anderen welkom zijn om te komen en hun respect te betuigen.

Voel je vrij om contact op te nemen voor een kennismakingsgesprek. Ook als er geen sprake is van een overlijden nu, om je wensen en mogelijkheden te bespreken.

Wat te doen bij het overlijden van een dierbare?
1
Neem contact op met je (huis)arts.
2
Breng je familie en vrienden op de hoogte, neem de tijd om samen te zijn.
3
Bel Joan Belmer (dag en nacht bereikbaar). Zij is er om de melding aan te nemen en jullie bij te staan.
4
Joan komt persoonlijk bij je thuis, of op elke andere locatie waar de familie bij elkaar is, om samen met jullie de wensen te bespreken en te ondersteunen.
5
Je ontvangt een heldere kostenopgave op basis van je persoonlijke uitvaartwensen.

Klassieke uitvaartlocaties

Klassieke uitvaartlocaties, zoals kerken, kapellen en historische uitvaartcentra, bieden een sfeervolle en traditionele omgeving voor het afscheid nemen van een dierbare. Deze locaties stralen vaak een gevoel van sereniteit en eerbied uit, waardoor ze bij uitstek geschikt zijn voor het houden van een ingetogen en respectvolle ceremonie. Met hun statige architectuur en historische betekenis bieden klassieke uitvaartlocaties een passende setting om afscheid te nemen en herinneringen te delen.

Persoonlijke uitvaartwensen

Een overlijden kan plotseling zijn. Soms zijn er vooraf wensen vastgelegd, maar soms ook niet. Met ons ervaren en toegewijde team van professionals begeleiden we je stap voor stap bij het vormgeven van een uitvaart die recht doet aan de unieke persoonlijkheid van jouw dierbare.

Bekijk een overzicht van uitvaartlocaties

Respect voor je persoonlijke wensen en tradities

Iedereen heeft unieke voorkeuren en overtuigingen, en het eren van deze individualiteit draagt bij aan een waardig afscheid dat recht doet aan het leven dat geleefd is. Het is belangrijk om ruimte te bieden voor het uiten van deze wensen en om deze te integreren in de uitvaartceremonie.

Uitvaartstyling

Uitvaartstyling gaat verder dan alleen het neerzetten van bloemstukken en kaarsen. Het draait om het creëren van een sfeer die recht doet aan de persoonlijkheid, passies en levensstijl van jouw dierbare. We geloven dat de hele uitvaart een weerspiegeling moet zijn van wie jouw dierbare was en wat hij of zij belangrijk vond in het leven.

Lees meer over uitvaartstyling

Besloten Uitvaart

Op onze website kun je meer lezen over het regelen van een begrafenis of crematie. Wat er komt kijken bij het bespreken van je wensen met de uitvaartverzorger om een persoonlijke en waardige uitvaart te regelen.

Van het regelen van de locatie en het vervoer tot het verzorgen van bloemen en muziek, wij nemen de organisatorische last uit handen, zodat jij je zich kunt richten op het emotionele aspect van het afscheid nemen.

Mocht je vragen hebben over de kostenbegroting of behoefte hebben aan verdere toelichting, staan wij altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden. We willen dat je je comfortabel voelt bij elke stap van het proces en dat je volledig vertrouwen hebt in onze transparante aanpak.

Neem contact op met Joan

Over Joan Belmer

Een warmhartige begrafenisondernemer die er alles aan doet om een menselijk en liefdevol contact te creëren met de nabestaanden. In tijden van verlies en verdriet begrijpt ze als geen ander hoe cruciaal het is om directe, deskundige en persoonlijke ondersteuning te bieden. En dat is precies wat ze doet.

Voor Joan draait alles om het contact met mensen. Nabestaanden vertellen haar vaak achteraf hoe blij ze zijn met haar professionele ondersteuning. Maar ook hoeveel goed haar humor en het vinden van de juiste toon hebben gedaan. Ze gelooft dat een afscheid niet alleen het einde is, maar ook een nieuw begin. Een begin van rouw en een leven zonder de dierbare die er niet meer is. In zo’n kwetsbare tijd kan een gepast afscheid troost bieden, en Joan voelt zich vereerd om ondersteuning te mogen bieden bij dit emotionele proces.

Neem contact op met Joan