Besloten Uitvaart

Afbeelding Besloten Uitvaart - Multi Uitvaartverzorging

Een besloten uitvaart is een uitvaartceremonie waarbij alleen genodigden aanwezig zijn, meestal familie en vrienden van de overledene. Het is een uitvaart waarbij de toegang voor het publiek wordt beperkt en de begrafenisondernemer of de familie bepaalt wie er wel of niet aanwezig mag zijn.

Een besloten uitvaart kan zeer intiem zijn, omdat het een moment biedt voor de naaste familieleden en vrienden om samen te rouwen en herinneringen te delen zonder de afleiding van mensen die minder bekend zijn met de overledene. Het kan een rustige en intieme gelegenheid zijn voor nabestaanden om zich te concentreren op het afscheid nemen van hun geliefde.

Sommige families kiezen voor een besloten uitvaart vanwege religieuze of culturele overtuigingen, of omdat de overledene zelf een intieme en bescheiden uitvaart wenste. Anderen kunnen een besloten uitvaart kiezen als ze het gevoel hebben dat het beter past bij de persoonlijkheid van de overledene en hun relatie met hem of haar.

Het is belangrijk op te merken dat een besloten uitvaart niet per se betekent dat er geen gelegenheid is voor mensen om hun medeleven te betuigen of afscheid te nemen van de overledene. De familie kan ervoor kiezen om een herdenkingsdienst te houden op een later tijdstip waarbij anderen welkom zijn om te komen en hun respect te betuigen.

Multi Uitvaartverzorging verzorgt alle types uitvaarten. Uw wensen staan altijd centraal. Heeft u speciale wensen? Plan een kennismakingsgesprek.
Kennismakingsgesprek aanvragen?
Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met u op.