Klassieke uitvaart

Afbeelding Klassieke uitvaart - Multi Uitvaartverzorging

Een klassieke uitvaart is een traditionele ceremonie die vaak wordt gekenmerkt door formele en plechtige elementen. Hieronder vindt u enkele opties en overwegingen die u kunt meenemen bij het organiseren van een klassieke uitvaart.

  1. Locatie: Een klassieke uitvaart kan plaatsvinden in een kerk, een kapel of een uitvaartcentrum. Kies een locatie die past bij de wensen en behoeften van de overledene en de nabestaanden. Kerken bieden vaak een formele en sfeervolle omgeving voor religieuze diensten, terwijl uitvaartcentra en kapellen geschikte alternatieven kunnen zijn.
  2. Ceremonie: Een klassieke uitvaartceremonie kan verschillende elementen bevatten, zoals een condoleance, een religieuze dienst en een begrafenis of crematie. Overweeg het inhuren van een spreker, zoals een voorganger of een uitvaartondernemer, die de ceremonie kan begeleiden en de gewenste sfeer kan creëren.
  3. Uitvaartkist: Bij een klassieke uitvaart wordt meestal gekozen voor een traditionele houten uitvaartkist. Er zijn verschillende soorten kisten beschikbaar, variërend in houtsoort, afwerking en design. Bespreek met de uitvaartondernemer welke opties er zijn en kies een kist die past bij de gewenste uitstraling.
  4. Rouwstoet: Een klassieke uitvaart wordt vaak gekenmerkt door een rouwstoet. Dit is een processie van voertuigen die de overledene naar de begraafplaats of het crematorium begeleiden. Overweeg de mogelijkheid om volgauto’s te regelen voor de directe familieleden en naaste vrienden.
  5. Bloemstukken: Bloemen spelen een belangrijke rol bij een klassieke uitvaart. Overweeg het kiezen van traditionele bloemstukken, zoals kransen, rouwboeketten en rouwarrangementen. Bespreek de mogelijkheden met een bloemist en zorg ervoor dat de bloemen passen bij de gewenste sfeer en het thema van de ceremonie.
  6. Muziek: Klassieke muziekstukken kunnen een gepaste en ontroerende toevoeging zijn aan een traditionele uitvaart. Overweeg het selecteren van muziekstukken die passen bij de smaak en voorkeuren van de overledene. Live muzikanten of een geluidsinstallatie kunnen worden ingezet om de muziek tijdens de ceremonie ten gehore te brengen.
  7. Condoleance: Na de ceremonie is er vaak gelegenheid om nabestaanden te condoleren. Dit kan plaatsvinden in een speciale ruimte in het uitvaartcentrum, in een nabijgelegen locatie of bij de familie thuis. Overweeg of u een condoleanceregister wilt aanbieden waar gasten hun medeleven kunnen achterlaten.

Bij het regelen van een klassieke uitvaart is het belangrijk om samen te werken met een professionele uitvaartondernemer. Wij kunnen u helpen bij het maken van keuzes en het organiseren van een ceremonie die past bij uw wensen en die recht doet aan de herinnering van uw dierbare. Neem gerust contact met ons op. 

Multi Uitvaartverzorging verzorgt alle types uitvaarten. Uw wensen staan altijd centraal. Heeft u speciale wensen? Plan een kennismakingsgesprek.
Kennismakingsgesprek aanvragen?
Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met u op.

Klassieke kisten

Hieronder zie je een selectie van de verschillende kisten die wij kunnen aanbieden. Vaak zijn kisten in verschillende kleuren of houtsoorten beschikbaar. Het is zelfs mogelijk een eigen ontwerp of kleur te kiezen. Heb je speciale wensen? We helpen je graag met het maken van de perfecte keuze om een respectvol en betekenisvol afscheid te creëren. Bekijk een volledig overzicht op de pagina kisten.

2 E Bronziet spaanplaat met eikenlook
2 NT Hessoniet spaanplaat noten look
320 Rustiek Jade – eiken rustiek gelakt
59 saffier mahonie hoogglans gelakt

Klassieke uitvaartlocaties

Hieronder vind je een selectie klassieke uitvaartlocaties. Bekijk de volledige lijst op de pagina uitvaartlocaties.

Begraafplaats Almere Haven

Oosterdreef 1 1357 DK Almere-Haven

Aula: 80 zitplaatsen en 80 staanplaatsen
Rouwkamer:

Begraafplaats Buitenveldert

Fred. Roeskestraat 103 1076 EE Amsterdam

Kapel: 150

Begraafplaats en crematorium De Nieuwe Noorder

Buikslotermeerdijk 83, 1025 WH Amsterdam

Aula : 120 met 100 staplaatsen

Begraafplaats St. Barbara

Spaarndammerdijk 312, 1014 AA Amsterdam

Kapel: 140 zitplaatsen

Begraafplaats Vredenhof

Haarlemmerweg 367 1051 LH Amsterdam

Westervilla : 50 zitplaatsen en 20 staanplaatsen

Crematorium Alphen aan den Rijn

Verlengde Aarkade 22, 2406 LB Alphen aan den Rijn

Grote aula: 175 staanplaatsen 110 zitplaatsen
Familie aula 'De Zeger': 8 personen
Familie aula "De Ooster': 20 personen

Crematorium Amersfoort

Dodeweg 31 3832RE Leusden

Torenzaal: 50 zitplaatsen en 25 staanplaatsen
Lichtzaal: 165 zitplaatsen en 185 staanplaatsen
Familiekamer: 23 personen
koffiekamer:

Crematorium Domstede

Proostwetering 8, 3543AE Utrecht

Grote aula:
kleine aula:
familie aula:
24 uurssuites:
Familiekamer:

Crematorium Duin en Bollenstreek

Achterweg-Zuid 62 2161DZ Lisse

Grote aula: 550 zitplaatsen en 150 staanplaatsen
Familieaula: 30 personen
Familiekamer: 15 personen

Crematorium en (natuur) begraafplaats Den en Rust

Frans Halslaan 27 3723EA Bilthoven

Grote aula: 200 zitplaatsen
Familieaula: 25 personen