MULTI
Uitvaartverzorging
(06) 4420 6020
24/7 bereikbaar
Overlijden melden
MULTI Uitvaartverzorging

Natuurbegrafenis

Afbeelding Natuurbegrafenis - Multi Uitvaartverzorging

Er zijn in Nederland verschillende natuurbegraafplaatsen. Natuurbegraafplaatsen zijn begraafplaatsen die gelegen zijn in een natuurgebied en waarbij de nadruk ligt op het behoud van de natuurlijke omgeving. Hieronder volgen enkele voorbeelden van natuurbegraafplaatsen en hun kenmerken:

  1. Natuurbegraafplaats Heidepol: Heidepol is gelegen op de Veluwe en is één van de grootste natuurbegraafplaatsen in Nederland. Op Heidepol worden geen grafstenen geplaatst, maar wordt gebruik gemaakt van natuurlijke markeringsmethoden zoals houten boomschijven. Op de begraafplaats wordt geen gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen en wordt het grasland beheerd door schapen.
  2. Natuurbegraafplaats Bergerbos: Bergerbos is gelegen in Limburg en heeft een oppervlakte van ongeveer 14 hectare. Het terrein wordt beheerd door een ecologisch hovenier en er worden geen grafstenen geplaatst. Op Bergerbos kunnen mensen worden begraven in een eigen graf of in een algemeen graf. Er zijn geen grafrechten, waardoor de grafplaatsen voor altijd blijven bestaan.
  3. Natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide: Landgoed Mookerheide is gelegen in het Noord-Limburgse heuvellandschap. Op deze natuurbegraafplaats worden alleen natuurlijke materialen gebruikt voor de begrafenissen en wordt gebruik gemaakt van GPS-coördinaten om de grafplaatsen te markeren. Er wordt gestreefd naar een zo laag mogelijke belasting van het milieu.
  4. Natuurbegraafplaats De Utrecht: De Utrecht is gelegen in het Brabantse Groesbeek en heeft een oppervlakte van 30 hectare. Op deze natuurbegraafplaats worden geen grafstenen geplaatst, maar worden de grafplaatsen gemarkeerd met houten palen. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en er worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt.
  5. Natuurbegraafplaats Geestmerloo is gelegen in het Noord-Hollandse Schoorl en heeft een oppervlakte van ongeveer 30 hectare. Enkele kenmerken van deze natuurbegraafplaats zijn:
    Natuurbegraafplaats Geestmerloo is duurzaam ingericht en er wordt gestreefd naar minimale verstoring van de omgeving. De natuurbegraafplaats is gelegen in een rustige en natuurlijke omgeving, waardoor er veel ruimte en rust is. Er zijn geen grafstenen aanwezig, maar de grafplaatsen worden gemarkeerd met een boomschijf. Op natuurbegraafplaats Geestmerloo kunnen mensen worden begraven in een eigen graf of in een algemeen graf. Er zijn geen grafrechten, waardoor de grafplaatsen voor altijd blijven bestaan. Geestmerloo is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Er is voldoende parkeergelegenheid en er zijn ook mogelijkheden om de begraafplaats te bezoeken per fiets of te voet Natuurlijke omgeving: De natuurbegraafplaats is gelegen in een bosrijk gebied met een gevarieerde begroeiing van bomen, struiken en planten. Door de aanwezigheid van verschillende diersoorten, zoals vogels en reeën, draagt de begraafplaats bij aan de biodiversiteit van de omgeving.

Over het algemeen zijn natuurbegraafplaatsen groen en duurzaam ingericht, waarbij het behoud van de natuurlijke omgeving centraal staat. Er wordt gestreefd naar minimale verstoring van de omgeving en er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen.

Multi Uitvaartverzorging verzorgt alle types uitvaarten. Uw wensen staan altijd centraal. Heeft u speciale wensen? Plan een kennismakingsgesprek.
Kennismakingsgesprek aanvragen?
Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met u op.