Chinese uitvaart

Afbeelding Chinese uitvaart - Multi Uitvaartverzorging

Eerbiediging van gebruiken en tradities

Bij het regelen van een Chinese uitvaart is het van groot belang om de eeuwenoude gebruiken en tradities te eerbiedigen. We begrijpen dat deze rituelen diepgeworteld zijn in de Chinese cultuur en een belangrijk onderdeel vormen van het afscheid nemen van een dierbare. Ons ervaren team heeft kennis van en respect voor deze gebruiken en zorgt ervoor dat ze op gepaste wijze worden uitgevoerd, met aandacht voor de overledene en de Chinese gemeenschap.

Respect voor individuele wensen en tradities

Naast de algemene Chinese gebruiken en tradities, respecteren we ook de individuele wensen en tradities binnen de Chinese gemeenschap. We begrijpen dat er variaties kunnen zijn in de manier waarop de Chinese gebruiken worden uitgevoerd, afhankelijk van de regio, de familieachtergrond en persoonlijke voorkeuren. We nemen de tijd om je specifieke wensen te begrijpen en werken nauw met je samen om een Chinese uitvaartceremonie te creëren die volledig aansluit bij jouw geloofsovertuiging en de waarden van je dierbare.

Het belang van symboliek en rituelen

Chinese uitvaarten zijn vaak doordrenkt met symboliek en rituelen die een diepe betekenis hebben binnen de Chinese cultuur. Van de keuze van de uitvaartkist tot de opbaring, de ceremonie en de asbestemming, elk aspect draagt bij aan het creëren van een betekenisvolle en respectvolle uitvaart. We zijn bekend met de symboliek en rituelen en helpen je graag bij het vormgeven van een uitvaart die recht doet aan jullie dierbare en de Chinese tradities.

Oversteek naar een andere en betere wereld

De Chinese uitvaart kenmerkt zich door de rituele verzorging van het lichaam. De overledene krijgt verschillende lagen kledingstukken aan, omdat zij geloven dat de ziel daarmee in alle rust een reis kan maken van 7 x 7 dagen, langs hellen en hemelen.

Aziatische mensen praten niet over doodgaan maar over een oversteek naar een andere en betere wereld. In die wereld willen de nabestaanden dat hun dierbare status en vermogen meeneemt naar het hiernamaals. Zij verbranden daarom tijdens de begrafenis nep geld, zelfgebouwde papieren huizen en andere objecten. De rook die opstijgt, bereikt de hemel waar de overledene het geld en de status kan gebruiken.

Wanneer de kist in het graf afdaalt, draaien Chinese nabestaanden zich vaak om, zodat er geen geesten met ze mee naar huis kunnen komen.

Professionele begeleiding en ondersteuning

Bij Multi Uitvaartverzorging begrijpen we dat het organiseren van een Chinese uitvaart een complex proces kan zijn. Ons team van ervaren professionals staat klaar om je te begeleiden en te ondersteunen bij elke stap. We bieden een luisterend oor, geven advies en zorgen ervoor dat de Chinese gebruiken en tradities worden gerespecteerd. je kunt rekenen op onze expertise en betrokkenheid om ervoor te zorgen dat het afscheid van jouw dierbare een waardige en respectvolle gebeurtenis wordt.

Multi Uitvaartverzorging verzorgt vaak rituele begrafenissen voor families met een Surinaamse, Hindoestaanse, Chinese of andere afkomst. We kennen daarom ook de specifieke regels ten aanzien van verzorging van de overledene, de timing en stemming van de uitvaart.
Kennismakingsgesprek aanvragen?
Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met u op.