MULTI
Uitvaartverzorging
(06) 4420 6020
24/7 bereikbaar
Overlijden melden
MULTI Uitvaartverzorging

Duurzame Uitvaart

Afbeelding Duurzame Uitvaart - Multi Uitvaartverzorging

Een duurzame uitvaart is een uitvaart waarbij er rekening wordt gehouden met het milieu en de impact op de natuurlijke omgeving. Hieronder volgen enkele tips om een duurzame uitvaart te organiseren:

  1. Kist of urn: Kies voor een duurzame kist of urn, bijvoorbeeld gemaakt van duurzaam hout, bamboe of wilgentenen. Er zijn ook alternatieven zoals een wade, een opbaarplank of een kartonnen kist.
  2. Vervoer: Kies voor een duurzame vorm van vervoer, zoals een elektrische of hybride rouwauto, of overweeg om de overledene met een paardenkoets of fietskar te vervoeren.
  3. Bloemen: Kies voor duurzame bloemen, bijvoorbeeld biologische bloemen of bloemen uit eigen tuin. Of kies voor bloemen die niet speciaal geteeld zijn voor de uitvaart, maar die in het seizoen zijn en in Nederland gekweekt worden.
  4. Catering: Kies voor biologische en/of lokale catering en gebruik duurzame materialen zoals servies van bamboe, herbruikbare glazen en bestek.
  5. Afscheidsceremonie: Kies voor een afscheidsceremonie in de natuur, bijvoorbeeld op een natuurbegraafplaats, een begraafplaats met een groene uitstraling, een park, of een andere plek die voor de overledene of nabestaanden betekenisvol is.
  6. Rouwkaarten: Kies voor duurzame rouwkaarten, bijvoorbeeld gemaakt van gerecycled papier of gebruik digitale rouwkaarten.
  7. Rouwvervoer: Overweeg om de gasten te vragen om op eigen gelegenheid naar de uitvaart te komen, of regel een carpool.
  8. Rouwadvertentie: Kies voor een digitale rouwadvertentie in plaats van een gedrukte versie.

Het is belangrijk om tijdig te overleggen met de uitvaartondernemer over de mogelijkheden en wensen voor een duurzame uitvaart. Zij kunnen je adviseren over de mogelijkheden en rekening houden met specifieke wensen. Ook kun je bijvoorbeeld kiezen voor een uitvaartverzekering die specifiek gericht is op een duurzame uitvaart.

Multi Uitvaartverzorging verzorgt alle types uitvaarten. Uw wensen staan altijd centraal. Heeft u speciale wensen? Plan een kennismakingsgesprek.
Kennismakingsgesprek aanvragen?
Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met u op.