Duurzame Uitvaart

Afbeelding Duurzame Uitvaart - Multi Uitvaartverzorging

Een duurzame uitvaart biedt de mogelijkheid om op een respectvolle manier afscheid te nemen van een dierbare, terwijl we ook zorg dragen voor het milieu. Hieronder vindt u verschillende opties om een uitvaart zo duurzaam mogelijk te maken.

Duurzame materialen voor kist of urn

Voor een duurzame uitvaart kunt u kiezen voor kisten of urnen gemaakt van milieuvriendelijke materialen zoals bamboe, wilgentenen, of gerecycled hout. Deze materialen zijn biologisch afbreekbaar en hebben een lagere ecologische voetafdruk.

Natuurlijke afscheidsceremonie

Een afscheidsceremonie in de natuur biedt een serene en milieuvriendelijke omgeving. Denk aan locaties zoals natuurgebieden, bossen, of parken. Deze setting zorgt voor een intieme en natuurlijke sfeer.

Milieuvriendelijk vervoer

Overweeg het gebruik van elektrisch of hybride vervoer voor de rouwauto. Ook een traditionele paardenkoets kan een milieuvriendelijke keuze zijn. Dit vermindert de CO2-uitstoot en draagt bij aan een groenere uitvaart.

Bloemen en bloemstukken

Kies voor biologische bloemen of bloemen die in het seizoen zijn. Hiermee ondersteunt u duurzame teelt en vermijdt u de milieubelasting die gepaard gaat met het importeren van bloemen uit verre landen.

Duurzame catering

Voor de catering tijdens de uitvaart kunt u kiezen voor biologische en lokale producten. Dit beperkt de impact op het milieu en ondersteunt lokale producenten. Bovendien kunt u denken aan vegetarische of veganistische opties, die vaak een lagere ecologische voetafdruk hebben.

Milieuvriendelijke rouwkaarten en advertenties

Gebruik gerecycled papier voor rouwkaarten of kies voor digitale rouwkaarten en advertenties. Dit vermindert het gebruik van papier en inkt, wat gunstig is voor het milieu.

Digitale rouwadvertenties

Naast rouwkaarten kunnen ook digitale rouwadvertenties worden gebruikt. Deze kunnen via sociale media of e-mail worden verspreid, wat zowel milieuvriendelijk als efficiënt is.

Gastenvervoer en carpoolen

Moedig gasten aan om te carpoolen of gebruik te maken van openbaar vervoer. Dit vermindert het aantal voertuigen op de weg en daarmee de CO2-uitstoot.

Plan een Duurzame Uitvaart

Bij Multi Uitvaartverzorging staan we klaar om u te helpen bij het plannen van een duurzame uitvaart. Wij bieden persoonlijke begeleiding en advies om ervoor te zorgen dat de uitvaart van uw dierbare respectvol en milieuvriendelijk verloopt.

Neem contact met ons op voor meer informatie of om een kennismakingsgesprek in te plannen.

Multi Uitvaartverzorging verzorgt alle types uitvaarten. Uw wensen staan altijd centraal. Heeft u speciale wensen? Plan een kennismakingsgesprek.
Kennismakingsgesprek aanvragen?
Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met u op.

Duurzame kisten

Hieronder zie je een selectie van de verschillende kisten die wij kunnen aanbieden. Vaak zijn kisten in verschillende kleuren of houtsoorten beschikbaar. Het is zelfs mogelijk een eigen ontwerp of kleur te kiezen. Heb je speciale wensen? We helpen je graag met het maken van de perfecte keuze om een respectvol en betekenisvol afscheid te creëren. Bekijk een volledig overzicht op de pagina kisten.

631 Sodaliet naaldhout ongelakt
750 Pitriet hout en touwsluiting
782 Bamboe
784 Pandanus wilde ananas hout en touwsluiting

Duurzame uitvaartlocaties

Hieronder vind je een selectie duurzame uitvaartlocaties. Bekijk de volledige lijst op de pagina uitvaartlocaties.

Crematorium Amersfoort

Dodeweg 31 3832RE Leusden

Torenzaal: 50 zitplaatsen en 25 staanplaatsen
Lichtzaal: 165 zitplaatsen en 185 staanplaatsen
Familiekamer: 23 personen
koffiekamer:

Crematorium en (natuur) begraafplaats Den en Rust

Frans Halslaan 27 3723EA Bilthoven

Grote aula: 200 zitplaatsen
Familieaula: 25 personen
Multifunctionele Aula : 450 (200 zitplaatsen)
Koffiekamer 1: 100 (40 zitplaatsen)
Koffiekamer 2: 400 (80 zitplaatsen)
Familiekamer : 10

Natuurbegraafplaats Geestmerloo

Kerkelaan 1 1931BJ Koedijk

Ceremonieruimte: 100 personen
Buitenterras: 30 personen

Zorgvlied

Zorgvlied, Amsteldijk 273, 1079 LL Amsterdam

Aula : 80
Buiten aula: 150