Moderne Uitvaart

Afbeelding Moderne Uitvaart - Multi Uitvaartverzorging

Een moderne uitvaart is een persoonlijke en eigentijdse manier om afscheid te nemen van een dierbare. Het gaat verder dan de traditionele uitvaartceremonies en biedt diverse opties om een unieke herdenking te creëren die past bij de levensstijl en voorkeuren van de overledene en de nabestaanden. Hier zijn enkele van de opties die beschikbaar zijn bij het regelen van een moderne uitvaart.

  1. Locatie: In plaats van een standaard uitvaartcentrum kan een moderne uitvaart plaatsvinden op een locatie die een speciale betekenis had voor de overledene. Dit kan bijvoorbeeld een favoriete park, strand, restaurant, of zelfs thuis zijn. Het biedt de mogelijkheid om een intieme sfeer te creëren en een persoonlijke touch toe te voegen.
  2. Ceremonie: De ceremonie kan worden aangepast aan de wensen van de overledene en de nabestaanden. Er zijn verschillende rituelen en symbolen die kunnen worden opgenomen om de persoonlijkheid en het leven van de overledene te weerspiegelen. Denk bijvoorbeeld aan het afspelen van speciale muziek, het vertonen van foto’s en video’s, het tonen van persoonlijke voorwerpen, het uitspreken van persoonlijke verhalen of gedichten, en het betrekken van vrienden en familie bij het afscheid.
  3. Alternatieve vormen van opbaring: Traditioneel wordt een overledene opgebaard in een kist, maar er zijn tegenwoordig ook alternatieven beschikbaar. Zo kan er gekozen worden voor een opbaring in een mand, een opbaarplank of zelfs een opbaarhuisje. Deze opties kunnen de uitvaart een meer natuurlijke en duurzame uitstraling geven.
  4. Duurzaamheid: Steeds meer mensen zijn zich bewust van de impact van uitvaarten op het milieu en willen een duurzame optie kiezen. Bij een moderne uitvaart zijn er verschillende mogelijkheden om duurzaamheid te integreren, zoals het gebruik van biologisch afbreekbare materialen, het kiezen voor een groene uitvaartlocatie of het compenseren van de CO2-uitstoot van de ceremonie.
  5. Technologie: Moderne uitvaarten maken vaak gebruik van technologie om de herdenking interactiever te maken. Livestreaming van de ceremonie stelt mensen in staat om op afstand deel te nemen, terwijl digitale herinneringsalbums en online gedenkplaatsen een blijvende plek bieden om herinneringen te delen en te bewaren.
  6. Gepersonaliseerde herdenkingsproducten: Er zijn talloze mogelijkheden om gepersonaliseerde herdenkingsproducten te creëren, zoals fotoalbums, gedenksieraden, gedenktekens of zelfs zaailingen van bomen die kunnen worden geplant ter nagedachtenis aan de overledene. Deze items kunnen een tastbare herinnering vormen en helpen bij het verwerken van het verlies.

Bij het regelen van een moderne uitvaart is het belangrijk om open te staan voor nieuwe ideeën en creatieve mogelijkheden. Het gaat erom een unieke herdenking te creëren die recht doet aan de persoonlijkheid en het leven van de overledene, en tegelijkertijd troost biedt aan de nabestaanden. Wij kunnen u helpen bij het verkennen van de verschillende opties en het organiseren van een gedenkwaardige en betekenisvolle uitvaart. Neem gerust contact met ons op. 

Multi Uitvaartverzorging verzorgt alle types uitvaarten. Uw wensen staan altijd centraal. Heeft u speciale wensen? Plan een kennismakingsgesprek.
Kennismakingsgesprek aanvragen?
Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met u op.

Moderne kisten

Hieronder zie je een selectie van de verschillende kisten die wij kunnen aanbieden. Vaak zijn kisten in verschillende kleuren of houtsoorten beschikbaar. Het is zelfs mogelijk een eigen ontwerp of kleur te kiezen. Heb je speciale wensen? We helpen je graag met het maken van de perfecte keuze om een respectvol en betekenisvol afscheid te creëren. Bekijk een volledig overzicht op de pagina kisten.

631 Sodaliet naaldhout ongelakt
750 Pitriet hout en touwsluiting
782 Bamboe
784 Pandanus wilde ananas hout en touwsluiting

Moderne uitvaartlocaties

Hieronder vind je een selectie moderne uitvaartlocaties. Bekijk de volledige lijst op de pagina uitvaartlocaties.

Begraafplaats Buitenveldert

Fred. Roeskestraat 103 1076 EE Amsterdam

Kapel: 150

Begraafplaats en crematorium De Nieuwe Noorder

Buikslotermeerdijk 83, 1025 WH Amsterdam

Aula : 120 met 100 staplaatsen

Begraafplaats St. Barbara

Spaarndammerdijk 312, 1014 AA Amsterdam

Kapel: 140 zitplaatsen

Crematorium Alphen aan den Rijn

Verlengde Aarkade 22, 2406 LB Alphen aan den Rijn

Grote aula: 175 staanplaatsen 110 zitplaatsen
Familie aula 'De Zeger': 8 personen
Familie aula "De Ooster': 20 personen

Crematorium Amersfoort

Dodeweg 31 3832RE Leusden

Torenzaal: 50 zitplaatsen en 25 staanplaatsen
Lichtzaal: 165 zitplaatsen en 185 staanplaatsen
Familiekamer: 23 personen
koffiekamer:

Crematorium Duin en Bollenstreek

Achterweg-Zuid 62 2161DZ Lisse

Grote aula: 550 zitplaatsen en 150 staanplaatsen
Familieaula: 30 personen
Familiekamer: 15 personen

Crematorium en (natuur) begraafplaats Den en Rust

Frans Halslaan 27 3723EA Bilthoven

Grote aula: 200 zitplaatsen
Familieaula: 25 personen

Crematorium en afscheidshuis Sterrenheuvel

Vergierdeweg 458 2026BJ Haarlem

Aula: 145 personen

Crematorium en begraafplaats Almere

Kruidenweg 3 1312SR Almere Stad

Begraafplaats en crematorium:
Aula: 150 pers.
Uitvaartcentrum:

Crematorium en Uitvaartcentrum Alkmaar

Meerweg 11 1816MG Alkmaar

Aula De Groot: 200 zitplaatsen
Aula De Viaan: 50 zitplaatsen
24 uurs suites: 4