Gedenkpark Westgaarde

Afbeelding Gedenkpark Westgaarde - Multi Uitvaartverzorging

In het prachtige en groene Herdenkingspark Westgaarde is alles aanwezig voor een afscheid naar wens. Herdenkingspark Westgaarde heeft moderne en gepaste ruimtes voor begrafenis- en crematieplechtigheden, condoleances en rouwbezoeken. Voor een afscheid in kleine kring of juist voor een grote plechtigheid met veel belangstellenden.

Fietsers en wandelaars kunnen hun routes door de stad afwisselen met de mooie groene omgeving van Herdenkingspark Westgaarde. Verder is er veel kunst te vinden, zoals het Charlotte beeld en het Tenerife monument.

Door Herdenkingspark Westgaarde loopt een educatief pad. Een pad van houtsnippers omringd met vogelkasten en insectenhotels. Hier gaat de natuur zijn gang en wordt een handje geholpen met fijne beschuttingsplekken waar dieren en insecten kunnen nestelen. Het educatief pad bevindt zich aan de linkerzijde van de begraafplaats en wordt aangegeven op de bewegwijzering.

De begraafplaats in Herdenkingspark Westgaarde kent een grote variatie aan grafvelden, met verschillende soorten graven, urnengraven en urnenmuren (buitencolumbaria). De velden hebben natuurlijke afscheidingen en elk een eigen karakter en sfeer.

Algemeen grafveld

Een algemeen graf wordt afgenomen voor een periode van tien jaar. Het algemene grafveld van Westgaarde is een prachtig groen en rustig veld. Een waardige laatste rustplaats voor iedereen. Verlengen is niet mogelijk. Er zijn beperkte mogelijkheden voor een grafsteen of monument en het is niet mogelijk om een eigen plek uit te kiezen. Na tien jaar nemen we contact op met de nabestaanden om de mogelijkheden te bespreken.

Particuliere grafvelden

Een particulier of eigen graf heeft alle mogelijkheden en ruimte om uw laatste rustplaats helemaal naar uw wens vorm te geven. Strak, modern en ruimtelijk? Of zo natuurlijk mogelijk in een bosrijke omgeving? Ook het formaat van het graf is helemaal naar uw wensen in te richten. Particuliere graven worden afgenomen per tien of twintig jaar en kunnen daarna telkens verlengd worden.

Speciale grafvelden

Naast de algemene en particuliere grafvelden heeft Westgaarde ook een aantal speciale grafvelden. Ook is er een apart kinder- en jongerengedeelte.

Islamitisch grafveld

Voor moslims is het erg belangrijk om het graf van een overledene regelmatig te bezoeken. Vaak doen ze dat na het vrijdaggebed en op feestdagen. Voor moslims zijn graven geen plaatsen om voor de doden te bidden. Het is wel gebruikelijk om uit de Koran voor te dragen en te bidden voor de zielenrust van alle overledenen. Daarom heeft Westgaarde een speciaal Islamitisch grafveld.

Chinees grafveld

Ook voor de Chinese gemeenschap hebben we een speciaal grafveld. Dit is één van de meest bekende en grootste grafvelden van Nederland.

Urnengraven en urnenmuren

Veel mensen kiezen voor een crematie, maar wat is de asbestemming? Voor wie verstrooien te definitief vinden of het nog niet weet, is een urnengraf of een plek in de urnenmuur (buitencolumbaria) een waardig alternatief. Het voordeel is dat de nabestaanden een plek hebben om te bezoeken, terwijl Herdenkingspark Westgaarde voorziet in het onderhoud. Daarnaast hoeven uw nabestaanden geen zorg te dragen voor het bewaren van de as.

Herdenkingspark Westgaarde heeft meerdere verstrooivelden, waaronder een Ajax herdenkingsveld De begraafplaats heeft grafvelden voor algemene, privé en luxe graven. Daarnaast zijn er diverse Islamitische grafvelden en is er een verzorgingsruimte voor rituele bewassingen.

Grote aula (Vondel aula)

Ruim opgezette aula met een marmeren vloer en bloemenillustratie op de wand. De ruimte heeft een prachtige akoestiek en beschikt over een vleugel voor het afspelen van muziekstukken. De aula telt 158 zitplaatsen en 100 staanplaatsen. Een plechtigheid in de Vondel aula kan met beeld en geluid worden opgenomen.

Er zijn twee familiesuites waarin je tot het moment van de uitvaart dag en nacht (24/7) bij je dierbare kunt zijn. De suites zijn huiselijk ingericht en bieden je de mogelijkheid om in een intieme omgeving afscheid nemen. De suite is enkel voor jou (en enkele naasten) toegankelijk.

Bredero aula

De Bredero aula is een mooie en sfeervolle aula die uitermate geschikt is voor een middelgroot gezelschap. De belangstellenden kunnen in een halve cirkel om de kist plaatsnemen. De Bredero aula is uitgerust met alle faciliteiten voor het afspelen van beeld en geluid.

Familieaula

De Familieaula is speciaal voor gezelschappen tot 22 personen. De Familieaula is de perfecte ruimte voor een kleine en intieme plechtigheid. Deze ruimte is aula en koffiekamer in één. U bent geheel vrij in hoe u de ruimte benut. Er kan muziek en beeld afgespeeld worden en na afloop van de plechtigheid een hapje en/of drankje nuttigen.

Buitenaula

In de zomer kunt u ervoor kiezen om het afscheid buiten te organiseren, midden op Herdenkingspark Westgaarde. Er zijn 60 zitplaatsen, aan te vullen met 60 staanplaatsen. Uw dierbare wordt op een loopkoets geplaatst en vanuit de openslaande deuren aan de zijkant van het uitvaartcentrum naar de buitenaula gereden. U en uw naasten kunnen uw dierbare op de loopkoets begeleiden naar de buitenaula, de ovenruimte of naar het graf.

Condoleanceruimte (koffiekamer)

Na afloop van een plechtigheid in één van de aula’s in Herdenkingspark Westgaarde kunnen de nabestaanden elkaar ontmoeten en spreken in de condoleanceruimte. Dit kan met een hapje en/of drankje. Westgaarde heeft een zeer uitgebreid cateringassortiment. Er zijn diverse condoleanceruimtes, hierdoor is er voor ieder gezelschap een passende ruimte. Van intiem tot ruimte voor vele bezoekers.

Familiesuites

Er zijn twee familiesuites waarin u tot het moment van de uitvaart dag en nacht (24/7) bij de overledene kunt zijn. De suites zijn huiselijk ingericht en bieden u de mogelijkheid om in een intieme omgeving afscheid nemen. De suite is enkel voor u (en enkele naasten) toegankelijk. De ruimtes bevinden zich in het Poortgebouw, vlak voor de entree naar Herdenkingspark Westgaarde.

Ontvangkamer (familiekamer)

Bij een uitvaart in Herdenkingspark Westgaarde kan de naaste familie zich voor de plechtigheid apart voorbereiden in onze ontvangkamer.

Gegevens Gedenkpark Westgaarde

Ookmeerweg 275 1067 SP Amsterdam

Website westgaarde.nl
Vondel aula: 158 zitplaatsen en 100 staanplaatsen
Bredero aula: 50 zitplaatsen
Familieaula: 22 personen
Buitenaula: 60 zitplaatsen en 60 staanplaatsen
Vleugel in de Vondelaula
Livestream en opname
Koffiekamers voor condoleances
Rolstoeltoegangkelijk
Gratis parkeren
24 uurkamers
Kennismakingsgesprek aanvragen?
Laat hieronder je gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met je op.

Andere uitvaartlocaties

Locatietypes
Regio
Type uitvaart

Algemene Begraafplaats Broek op Langedijk 

Dorpsstraat 72, 1721 BM Broek op Langedijk

Begraafplaats Almere Haven

Oosterdreef 1 1357 DK Almere-Haven

Aula: 80 zitplaatsen en 80 staanplaatsen
Rouwkamer:

Begraafplaats Buitenveldert

Fred. Roeskestraat 103 1076 EE Amsterdam

Kapel: 150

Begraafplaats De Rijp

Grote Dam 6 1483BK De Rijp

Begraafplaats en crematorium De Nieuwe Noorder

Buikslotermeerdijk 83, 1025 WH Amsterdam

Aula : 120 met 100 staplaatsen

Begraafplaats Kovelswade

Koningsweg, 3582 GC Utrecht

Aula : 50 zitplaatsen 40 staplaatsen

Begraafplaats Rustoord Diemen

Weesperstraat 84, 1112 AP Diemen

kleine aula: 30-40 personen

Begraafplaats St. Barbara

Spaarndammerdijk 312, 1014 AA Amsterdam

Kapel: 140 zitplaatsen

Begraafplaats Tolsteeg

Maansteenweg 1, 3523 SR Utrecht

Aula : 80

Begraafplaats Vredenhof

Haarlemmerweg 367 1051 LH Amsterdam

Westervilla : 50 zitplaatsen en 20 staanplaatsen