Begraafplaats Buitenveldert

Afbeelding Begraafplaats Buitenveldert - Multi Uitvaartverzorging

Rooms-katholieke begraafplaats Buitenveldert is een fraaie stilteplek midden in de dynamische omgeving van de Zuidas. De verscheidenheid van bomen en struiken biedt een natuurlijke beschutting en nodigt uit tot een moment van stilte. De authentieke rooms-katholieke elementen, tezamen met de rustgevende uitstraling van de natuur, maakt de begraafplaats tot een warme, bijzondere gedenkplaats. Buitenveldert is een rooms-katholieke begraafplaats. Nabestaanden kunnen hier tijdens een mis afscheid van de overledene nemen en het lichaam in gewijde aarde laten begraven. Tegelijk staat de begraafplaats open voor iedereen. Mensen krijgen de ruimte om op hun eigen manier invulling te geven aan het afscheid. Buitenveldert biedt ook de mogelijkheid om op ieder graf een blijvend gedenkteken te plaatsen. De overledene die hier rust, is zo met naam en toenaam genoemd. Het graf is bovendien gemakkelijk terug te vinden.

Kapel

De begraafplaats beschikt over een kapel gebouwd in 1994. Hier kan een pastoor in een uitvaartmis voorgaan. Daarnaast zijn er afscheidsbijeenkomsten met andere voorgangers mogelijk. De kapel biedt onder normale omstandigheden plaats aan 150 mensen. Eventueel kan de ruimte worden uitgebreid met een deel van de aangrenzende tuinkamer.

Tuinkamer – Condoleanceruimte

We beschikken over een stijlvolle tuinkamer voor de ontvangst van familie en vrienden tijdens en/of na de uitvaart. De inrichting van de ruimte kan naar eigen wens worden aangepast. Bij de invulling van de plechtigheid houden we rekening met de wensen van de familie, zoals: een open of gesloten kist; het aantal sprekers en de muziekkeus. Samen zorgen we voor een persoonlijk en waardevol afscheid.

24 uur rouwkamers

We beschikken over drie rouwkamers, die optimale privacy waarborgen in een intieme sfeer. Deze rouwkamers zijn 24 uur per dag en zeven dagen per week toegankelijk voor de naaste familie. Om op ieder gewenst moment en zo lang men wil, bij de overledene te zijn. De ruimtes kunnen door de familie geheel naar wens worden aangevuld met persoonlijke spullen. Elke rouwkamer beschikt over een bankje, een stoel en een muziekinstallatie, waar de familie eigen muziek op kan afspelen. Daarnaast is er een sfeervolle gemeenschappelijke ruimte waar de familie koffie en thee kan zetten en is er een gevulde koelkast beschikbaar.

Verzorgings- en koelruimte

De begraafplaats beschikt over een gekoelde ruimte om een aantal overledenen plek te bieden. In de aangrenzende verzorgingsruimte kunt u als uitvaartverzorger, al dan niet samen met de familie, de overledene verzorgen en kleden. Deze ruimte is ook beschikbaar voor een rituele bewassing door kleinere groepen (maximaal 10 personen).

De Brasserie

De Brasserie maakt deel uit van de begraafplaats. Hier kan iedereen binnenkomen en wat eten of drinken binnen of op ons terras. De Brasserie beschikt over een uitgebreide kaart voor een lunch of een borrel. Ook bezoekers van de begraafplaats zijn van harte welkom om hier wat te bestellen. 

Op dit moment is de Brasserie alleen geopend op vrijdag van 11.00-15.00 uur en de eerste zondag van de maand tussen 12.00-15.00 uur.

Gegevens Begraafplaats Buitenveldert

Fred. Roeskestraat 103 1076 EE Amsterdam

Website begraafplaats-buitenveldert.nl
Kapel: 150
Condelanceruimtes
Koffiekamers
24 uurs kamers
Verzorginsruimtes
Muziekkamer
Foto/ video presentatie mogelijkheden
Brasserie aanwezig
Rolstoeltoegankelijk
Kennismakingsgesprek aanvragen?
Laat hieronder je gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met je op.

Andere uitvaartlocaties

Locatietypes
Regio
Type uitvaart

Algemene Begraafplaats Broek op Langedijk 

Dorpsstraat 72, 1721 BM Broek op Langedijk

Begraafplaats Almere Haven

Oosterdreef 1 1357 DK Almere-Haven

Aula: 80 zitplaatsen en 80 staanplaatsen
Rouwkamer:

Begraafplaats Buitenveldert

Fred. Roeskestraat 103 1076 EE Amsterdam

Kapel: 150

Begraafplaats De Rijp

Grote Dam 6 1483BK De Rijp

Begraafplaats en crematorium De Nieuwe Noorder

Buikslotermeerdijk 83, 1025 WH Amsterdam

Aula : 120 met 100 staplaatsen

Begraafplaats Kovelswade

Koningsweg, 3582 GC Utrecht

Aula : 50 zitplaatsen 40 staplaatsen

Begraafplaats Rustoord Diemen

Weesperstraat 84, 1112 AP Diemen

kleine aula: 30-40 personen

Begraafplaats St. Barbara

Spaarndammerdijk 312, 1014 AA Amsterdam

Kapel: 140 zitplaatsen

Begraafplaats Tolsteeg

Maansteenweg 1, 3523 SR Utrecht

Aula : 80

Begraafplaats Vredenhof

Haarlemmerweg 367 1051 LH Amsterdam

Westervilla : 50 zitplaatsen en 20 staanplaatsen