Wat kost een crematie?

Bij het regelen van een crematie komen verschillende kosten kijken. We begrijpen dat dit een belangrijke overweging is tijdens een emotionele periode. We willen je graag helpen om een duidelijk beeld te krijgen van de kosten die gepaard gaan met een crematie, zodat je weloverwogen beslissingen kunt nemen. De gemiddelde kosten voor een crematie in Nederland liggen rond de € 7.000 tot € 8.000. Het exacte bedrag is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de keuze voor een crematorium, de kosten van de uitvaartondernemer en de wensen van de overledene en de nabestaanden. Hieronder vindt je enkele veelvoorkomende kostenposten die bij een crematie komen kijken:

Gebruik van het crematorium

Het gebruik van het crematorium is een belangrijke kostenpost. Dit omvat de crematieprocedure zelf, het personeel en de faciliteiten die nodig zijn voor een respectvolle crematie.

De crematiekist

Een crematiekist is nodig voor het transport en de crematie van de overledene. Er zijn verschillende soorten kisten beschikbaar, variërend in materiaal, ontwerp en prijsklasse.

Rouwkaarten en rouwadvertentie

Het versturen van rouwkaarten naar familie en vrienden en het plaatsen van een rouwadvertentie in de krant zijn gebruikelijke manieren om het overlijden van je dierbare bekend te maken. De kosten hiervoor kunnen variëren, afhankelijk van het aantal kaarten en de gekozen advertentie.

Bloemen

Bloemen spelen vaak een belangrijke rol bij een crematie en kunnen worden gebruikt om eer te bewijzen aan de overledene. De kosten van bloemen variëren afhankelijk van de soorten bloemen en het arrangement dat je kiest.

Opbaring

Als je ervoor kiest om de overledene op te baren voorafgaand aan de crematie, kunnen er kosten zijn verbonden aan de opbaring. Dit omvat de huur van een opbaarruimte en eventuele kosten voor verzorging en decoratie.

Dienst of plechtigheid

Een crematie kan gepaard gaan met een dienst of plechtigheid om afscheid te nemen van je dierbare. De kosten hiervoor kunnen variëren, afhankelijk van de locatie, het aantal gasten en andere specifieke wensen.

Catering

Als u ervoor kiest om na de crematie een bijeenkomst te organiseren, kunnen er kosten zijn voor catering, zoals eten en drinken voor de aanwezigen.

Asbestemming

Na de crematie moet er een keuze worden gemaakt over de asbestemming. Dit kan variëren van het bewaren van de as in een urn, het verstrooien ervan op een speciale locatie of het bijzetten van de urn in een columbarium of urnengraf.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de kosten van een crematie kunnen variëren, afhankelijk van je specifieke wensen en behoeften. Het is belangrijk om goed te kijken naar de voorwaarden en dekkingen van een eventuele uitvaartverzekering en te overleggen met de uitvaartondernemer om een beeld te krijgen van de totale kosten. We staan klaar om je te begeleiden bij het maken van weloverwogen keuzes die passen binnen jouw budget. Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk gesprek, waarin we de kosten en mogelijkheden in detail kunnen bespreken. We willen je graag ondersteunen bij het regelen van een waardig en persoonlijk afscheid voor jouw dierbare.

Kennismakingsgesprek aanvragen?
Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met u op.