MULTI
Uitvaartverzorging
(06) 4420 6020
24/7 bereikbaar
Overlijden melden
MULTI Uitvaartverzorging

Uitvaartverzekering / uitvaartpolis

Er zijn over het algemeen twee soorten uitvaartverzekeringen: de natura-uitvaartverzekering en de kapitaaluitvaartverzekering.

  1. Natura-uitvaartverzekering: Bij een natura-uitvaartverzekering regelt de verzekeraar de uitvaart van de verzekerde. De verzekering dekt de kosten van de uitvaartdiensten en producten, zoals de kist, de rouwkaarten, de bloemen en de dragers. De nabestaanden hebben minder keuzevrijheid, omdat zij gebruik moeten maken van de diensten en producten die de verzekeraar aanbiedt. De natura-uitvaartverzekering is met name geschikt voor mensen die zich geen zorgen willen maken over de organisatie van de uitvaart en de kosten daarvan.
  2. Kapitaaluitvaartverzekering: Bij een kapitaaluitvaartverzekering krijgen de nabestaanden een geldbedrag uitgekeerd na het overlijden van de verzekerde. Dit bedrag kan gebruikt worden om de uitvaart te betalen. De nabestaanden hebben hierbij meer keuzevrijheid in de organisatie van de uitvaart en de keuze van de uitvaartondernemer en producten. Het kan echter wel zo zijn dat het geldbedrag niet voldoende is om alle uitvaartkosten te dekken.

Daarnaast zijn er ook combinaties van deze twee soorten uitvaartverzekeringen mogelijk. Bijvoorbeeld een natura-uitvaartverzekering met een aanvullend geldbedrag voor de nabestaanden, of een kapitaaluitvaartverzekering waarbij de nabestaanden wel de keuzevrijheid hebben, maar waarbij de verzekeraar wel advies en ondersteuning biedt bij de organisatie van de uitvaart.

Het is belangrijk om goed te kijken naar de voorwaarden en dekkingen van de verschillende uitvaartverzekeringen voordat je een uitvaartverzorger inschakelt. Je hebt wel altijd de keus om voor een andere uitvaartondernemer te kiezen dan de onderneming waar je bent verzekerd.

Kennismakingsgesprek aanvragen?
Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met u op.