Bijzondere locaties

Een uitvaart is een gelegenheid om te herinneren, te eren en liefde te tonen aan een dierbare die is heengegaan. In plaats van een traditionele aanpak, kiezen steeds meer mensen ervoor om uitvaarten te houden op bijzondere, niet-standaard locaties. Dit biedt de mogelijkheid om een unieke en persoonlijke eerbetoon te creëren dat de persoonlijkheid en interesses van de overledene weerspiegelt.

Bijzondere locaties voor een uitvaart kunnen variëren van serene natuurplekken tot speciale plekken die een bijzondere betekenis hadden voor de overledene. Denk bijvoorbeeld aan de volgende mogelijkheden:

 • Buiten in de Natuur: Natuurlijke omgevingen zoals parken, bossen, stranden of tuinen bieden een prachtig decor voor een uitvaart. De rust en schoonheid van de natuur kunnen troost bieden en een gevoel van verbondenheid met de aarde benadrukken.
 • Thuis: Voor sommige mensen is er geen betere plek dan thuis om afscheid te nemen van een geliefde. Het huis van de overledene kan worden getransformeerd tot een intieme en persoonlijke herdenkingsruimte.
 • Cafés of Restaurants: Als de overledene een liefde had voor een bepaalde eetgelegenheid, kan het passend zijn om daar de uitvaart te houden. Een gezamenlijke maaltijd kan ook een gevoel van gemeenschap en troost bieden.
 • Culturele Locaties: Theaters, kunstgalerijen of musea kunnen een unieke setting bieden voor een uitvaart, vooral als de overledene een passie had voor kunst of cultuur.
 • Sportfaciliteiten: Als de overledene van sport hield, kan een sportveld, golfbaan of zelfs een stadion een geschikte locatie zijn voor een herdenkingsdienst.
 • Bijzondere Erfgoedlocaties: Historische gebouwen, kastelen of landgoederen kunnen een gevoel van grandeur en tijdloosheid toevoegen aan een uitvaart.
 • Op het Water: Een uitvaart op zee of een meer kan een symbolische betekenis hebben en een gevoel van eindeloosheid benadrukken.

Het organiseren van een uitvaart op een niet-standaard locatie biedt de mogelijkheid om de persoonlijkheid en passies van de overledene te eren op een manier die echt uniek is. Het kan ook troost bieden aan familie en vrienden door een gedenkwaardige en betekenisvolle ervaring te creëren. Het belangrijkste is dat de keuze van de locatie aansluit bij de wensen en het leven van de overledene, en dat het een gelegenheid biedt om liefdevol afscheid te nemen en te herinneren.

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken, bijna alles is mogelijk.

Kennismakingsgesprek aanvragen?
Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met u op.

Uitgelichte bijzondere uitvaartlocaties

Onderstaande lijst is vast niet compleet. Vanzelfsprekend kunnen wij een uitvaart op elke gewenste locatie verzorgen. Neem gerust contact met ons op om je wensen te bespreken.

Wil je meer weten over een locatie? Klik op de titel voor een impressie.

Direct contact? Bel Joan: 06 4420 6020.

Bijzonder locaties
 • Alle
 • Buitenaula
 • Botanische tuin
 • Historisch gebouw
 • Landgoed of landhuis
 • Natuurreservaat of park

Algemene Begraafplaats Broek op Langedijk 

Dorpsstraat 72, 1721 BM Broek op Langedijk

Begraafplaats Almere Haven

Oosterdreef 1 1357 DK Almere-Haven

Aula: 80 zitplaatsen en 80 staanplaatsen
Rouwkamer:

Begraafplaats Buitenveldert

Fred. Roeskestraat 103 1076 EE Amsterdam

Kapel: 150

Begraafplaats De Rijp

Grote Dam 6 1483BK De Rijp

Begraafplaats en crematorium De Nieuwe Noorder

Buikslotermeerdijk 83, 1025 WH Amsterdam

Aula : 120 met 100 staplaatsen

Begraafplaats Kovelswade

Koningsweg, 3582 GC Utrecht

Aula : 50 zitplaatsen 40 staplaatsen

Begraafplaats Rustoord Diemen

Weesperstraat 84, 1112 AP Diemen

kleine aula: 30-40 personen

Begraafplaats St. Barbara

Spaarndammerdijk 312, 1014 AA Amsterdam

Kapel: 140 zitplaatsen

Begraafplaats Tolsteeg

Maansteenweg 1, 3523 SR Utrecht

Aula : 80

Begraafplaats Vredenhof

Haarlemmerweg 367 1051 LH Amsterdam

Westervilla : 50 zitplaatsen en 20 staanplaatsen