Begraafplaats St. Barbara

Afbeelding Begraafplaats St. Barbara - Multi Uitvaartverzorging

Een oase van troost en herinnering in Amsterdam

Begraafplaats St. Barbara, gelegen te midden van de dynamische stad Amsterdam, is veel meer dan alleen een begraafplaats. Het is een sfeervolle plek waar de menselijke ervaring, zowel in leven als in de dood, centraal staat. In dit serene toevluchtsoord biedt de prachtige natuurlijke omgeving, de eenvoud van de natuur en de verstilde sfeer kracht en troost aan degenen die met het verlies van een dierbare worden geconfronteerd. St. Barbara is een plaats waar mens en natuur harmonieus samenkomen.

Het verhaal van st. Barbara: een symbool van vertrouwen

Bij de entree van Begraafplaats St. Barbara en in de aula wordt u begroet door beelden van onze naamgeefster, St. Barbara. Haar levensverhaal is inspirerend en symboliseert vertrouwen. St. Barbara was een jonge vrouw die leefde in het Romeinse rijk en in aanraking kwam met het opkomende christendom. Ondanks de vervolging van christenen in die tijd, koos zij ervoor om christen te worden. Haar vader verzette zich hevig tegen haar keuze en sloot haar zelfs op in een toren om haar van gedachten te doen veranderen. Maar Barbara bleef trouw aan haar overtuigingen, zelfs toen haar vader besloot haar met een zwaard te onthoofden. Zo stierf zij rond het jaar 306. St. Barbara is de beschermheilige van een goede dood, omdat zij in vrede stierf en trouw bleef aan haar geloof. Haar verhaal stelt ons de diepgaande vraag waarop wijzelf vertrouwen in het leven.

Traditie en vernieuwing: een plek voor elke afscheidsceremonie

Sint Barbara heeft van oudsher begraven als kerntaak. In vroegere tijden was begraven de enige optie. Sinds de eerste crematie in Nederland in 1914 is de keuze tussen begraven en cremeren geleidelijk aan veranderd. Meestal wordt de voorkeur van de overledene gevolgd.
Hoewel St. Barbara op dit moment geen eigen crematorium heeft, is het mogelijk om de afscheidsdienst voor een gecremeerde overledene hier te houden.
Voor velen is een bijeenkomst als afscheidsceremonie een belangrijk onderdeel van het rouwproces. In onze recent gemoderniseerde en sfeervolle aula is veel mogelijk. De aula biedt plaats aan maximaal 140 personen en de opstelling van de stoelen kan worden aangepast aan de wensen en omvang van de groep.
De aula is uitgerust met diverse faciliteiten om zowel traditionele als eigentijdse afscheidsdiensten mogelijk te maken. Kaarsen kunnen worden ontstoken rondom de overledene. Er is een professionele geluidsinstallatie en een beamer beschikbaar.
Bovendien kunt u gebruikmaken van de familiekamer en de koffiekamer voor een moment met de familie voorafgaand aan de dienst of voor de condoleance achteraf, afhankelijk van de omvang van de groep. De mogelijkheden zijn veelzijdig.
Onze aula is ook geschikt voor een intiem afscheid op de begraafplaats zelf. Na de dienst kan de rouwstoet rustig naar het graf gaan om uw dierbare overledene bij te zetten.
Als de overledene elders wil worden begraven op St. Barbara, staan onze medewerkers klaar om de rouwstoet na de afscheidsdienst te ontvangen en te begeleiden naar het graf.

Uw keuze, uw rustplaats: algemene graven en particuliere graven

Op St. Barbara heeft u de keuze tussen algemene graven en particuliere graven.
Algemene graven worden door de beheerder aangewezen, en hier worden meerdere overledenen begraven die elkaar niet hebben gekend. Deze graven hebben een diepte van drie lagen.
Bij particuliere graven, ook wel familiegraven of eigen graven genoemd, heeft u de zeggenschap over wie er wordt begraven. De grafrechten zijn minimaal tien jaar geldig, maar kunnen voor onbepaalde tijd worden verlengd, per tien, twintig of zelfs honderd jaar. Binnen bepaalde huisregels heeft u de vrijheid om het grafmonument en de beplanting vorm te geven.
Op St. Barbara is er ook de optie om een plek in de urnentuin te kiezen, waar maximaal vier urnen in een urnenkelder kunnen worden geplaatst.
U kunt ook opteren voor een urnengraf, meestal gelegen onder bomen. Afhankelijk van de locatie kan de urn in de grond worden geplaatst, in een urnenkelder, of in een sierurn bovengronds.
De rechten voor zo’n plek zijn minimaal tien jaar geldig, maar kunnen voor onbepaalde tijd worden verlengd, per tien, twintig of zelfs honderd jaar.

Respect voor traditie, open voor diversiteit

St. Barbara heeft van oudsher expertise in het begeleiden van afscheidsceremonies binnen de Rooms-Katholieke traditie. Maar we zijn ook bedreven in het faciliteren van traditionele en eigentijdse vormen van afscheid.
Daarnaast biedt St. Barbara ruimte en faciliteiten voor afscheidsdiensten in overeenstemming met andere religieuze tradities, waaronder de islamitische, Russisch-orthodoxe, Koptisch-orthodoxe en Armeens-orthodoxe tradities.
Iedereen is welkom bij St. Barbara, en we staan open voor allerlei vormen van afscheidsceremonies. Onze aula kan worden aangepast voor uiteenlopende wensen en behoeften.

Privacy en flexibiliteit: een keuze van vele bekende Nederlanders

Vele bekende Nederlanders vertrouwen op St. Barbara als hun laatste rustplaats. Het gevoel van privacy en de flexibiliteit met betrekking tot de wensen van de nabestaanden zijn hierbij bepalend. St. Barbara biedt een veilige en eerbiedige omgeving voor hen die graag in alle rust en sereniteit hun laatste rustplaats vinden.

Gegevens Begraafplaats St. Barbara

Spaarndammerdijk 312, 1014 AA Amsterdam

Website stbarbara-amsterdam.nl
Kapel: 140 zitplaatsen
Urnentuin
Strooiveld
Koffiekamers
Natuurlijke omgeving
Foto/ videopresentatie
Muziekkamer
Catering
Rolstoeltoegankelijk
Kennismakingsgesprek aanvragen?
Laat hieronder je gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met je op.

Andere uitvaartlocaties

Locatietypes
Regio
Type uitvaart

Begraafplaats Zuiderveld

Zuiderveld 1, 1628ZZ, Hoorn

Crematorium Alphen aan den Rijn

Verlengde Aarkade 22, 2406 LB Alphen aan den Rijn

Grote aula: 175 staanplaatsen 110 zitplaatsen
Familie aula 'De Zeger': 8 personen
Familie aula "De Ooster': 20 personen

Crematorium Amersfoort

Dodeweg 31 3832RE Leusden

Torenzaal: 50 zitplaatsen en 25 staanplaatsen
Lichtzaal: 165 zitplaatsen en 185 staanplaatsen
Familiekamer: 23 personen
koffiekamer:

Crematorium Domstede

Proostwetering 8, 3543AE Utrecht

Grote aula:
kleine aula:
familie aula:
24 uurssuites:
Familiekamer:

Crematorium Duin en Bollenstreek

Achterweg-Zuid 62 2161DZ Lisse

Grote aula: 550 zitplaatsen en 150 staanplaatsen
Familieaula: 30 personen
Familiekamer: 15 personen

Crematorium en (natuur) begraafplaats Den en Rust

Frans Halslaan 27 3723EA Bilthoven

Grote aula: 200 zitplaatsen
Familieaula: 25 personen

Crematorium en afscheidshuis Sterrenheuvel

Vergierdeweg 458 2026BJ Haarlem

Aula: 145 personen

Crematorium en begraafplaats Almere

Kruidenweg 3 1312SR Almere Stad

Begraafplaats en crematorium:
Aula: 150 pers.
Uitvaartcentrum:

Crematorium en Uitvaartcentrum Alkmaar

Meerweg 11 1816MG Alkmaar

Aula De Groot: 200 zitplaatsen
Aula De Viaan: 50 zitplaatsen
24 uurs suites: 4

Crematorium en uitvaartcentrum Haagse Duinen

Wijndaelersingel 1, 2553AC Den Haag

Grote aula: 250 personen
Kleine aula: 25 personen
: