Crematorium Amersfoort

Afbeelding Crematorium Amersfoort - Multi Uitvaartverzorging

Voordat de plechtigheid begint, kan uw familie samenkomen in de familiekamer, terwijl onze ceremoniebegeleider en de uitvaartondernemer één van de twee zalen in orde maken. U mag hierbij aanwezig zijn, als u dit prettig vindt. In overleg is veel mogelijk, we doen er alles aan om de plechtigheid te laten verlopen zoals u dat graag wilt.
In beide zalen is een ringleiding aanwezig voor slechthorenden en in beide aula’s kan gebruik worden gemaakt van een livestream verbinding

Onze Torenzaal is ontworpen in de stijl van Dudok, met een klassieke, sobere inrichting. Er zijn 50 zitplaatsen en 25 zit/staanplaatsen op het balkon. Er is een katheder met (loop)microfoon aanwezig en op meerdere televisieschermen is het mogelijk om foto’s of een film te laten zien. In de zaal staat een imposant kerkorgel, waar wij een organist voor kunnen regelen.

De Lichtzaal is een ronde, grote ruimte met veel licht en een strakke, moderne inrichting. Het plafond is voorzien van ledverlichting die in acht verschillende kleuren kan worden ingesteld. Er zijn 165 zitplaatsen en 185 staanplaatsen. De mooie akoestiek in de zaal is perfect voor livemuziek. Er is een katheder met (loop)microfoon aanwezig en op een groot televisiescherm is het mogelijk om foto’s of een film te laten zien. U kunt ook gebruik maken van onze vleugel.

Muziek is niet meer weg te denken bij een plechtigheid. Mooie, betekenisvolle muziek kan een enorm waardevolle toevoeging zijn aan de ceremonie. Daarom bieden we verschillende mogelijkheden om dit goed tot zijn recht te laten komen. We hebben bijvoorbeeld een uitgebreide muziekcollectie met duizenden muziekstukken waar u uit kunt kiezen. Van modern tot klassieke en van Nederlandstalig tot kerkelijke liederen.

Een plechtigheid is altijd persoonlijk. We bieden een opstelling waarin in bijna ieder opzicht maatwerk mogelijk is. Wilt u een intiemere stoelopstelling of een erehaag? Dat kan, er is veel mogelijk. Livemuziek of een koor, we zullen er alles aan doen om de plechtigheid te laten verlopen zoals u wenst.

Een kleine plechtigheid kan ook plaatsvinden in de familiekamer. Deze ruimte is geschikt voor maximaal 23 personen. Er is een muziekinstallatie en een televisiescherm aanwezig. Er kan ook een opname worden gemaakt. Tevens kan de dienst gevolgd worden via een livestream verbinding. Deze ruimte is een alleen in de ochtend tot ongeveer 11.00 uur beschikbaar voor een uitvaartdienst, afhankelijk van de uitvaarten die dag.

Na afloop van de plechtigheid vindt de begrafenis of crematie plaats. Ook hier zijn verschillende mogelijkheden. In overleg met uw uitvaartondernemer kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om uw dierbare zelf met de baar te begeleiden naar het pleintje voor de crematieruimte of te dragen en op het graf te zetten. Voor mensen die slecht ter been zijn, kan vervoer geregeld worden naar de begraafplaats. Ook het (gedeeltelijk) laten dalen van de kist kan geheel volgens uw wensen worden geregeld.

Op Rusthof hebben wij een kamer ingericht met voorbeelden van urnen, asrelieken, grond- en sluitplaten en assieraden. De Poortkamer is alleen op afspraak te bezoeken. Op deze manier kunt u in alle rust de mogelijkheden bekijken en een keuze maken.

Samen eten staat al sinds mensenheugenis symbool voor samen delen, dus ook het delen van verdriet. Vroeger was een borreltje op de uitvaart al niet ongewoon. Tijdens het eten kunt u herinneringen ophalen of een toast uitbrengen. We kunnen alles regelen, van budget tot culinair.

Gegevens Crematorium Amersfoort

Dodeweg 31 3832RE Leusden

Website cba-amersfoort.nl
Torenzaal: 50 zitplaatsen en 25 staanplaatsen
Lichtzaal: 165 zitplaatsen en 185 staanplaatsen
Familiekamer: 23 personen
koffiekamer:
Meerdere televisieschermen
Kerkorgel
Vleugel
Muziekboek
Poortkamer met collectie urnen en assieraden

Aanvullende informatie

Kennismakingsgesprek aanvragen?
Laat hieronder je gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met je op.

Andere uitvaartlocaties

Locatietypes
Regio
Type uitvaart

Algemene Begraafplaats Broek op Langedijk 

Dorpsstraat 72, 1721 BM Broek op Langedijk

Begraafplaats Almere Haven

Oosterdreef 1 1357 DK Almere-Haven

Aula: 80 zitplaatsen en 80 staanplaatsen
Rouwkamer:

Begraafplaats Buitenveldert

Fred. Roeskestraat 103 1076 EE Amsterdam

Kapel: 150

Begraafplaats De Rijp

Grote Dam 6 1483BK De Rijp

Begraafplaats en crematorium De Nieuwe Noorder

Buikslotermeerdijk 83, 1025 WH Amsterdam

Aula : 120 met 100 staplaatsen

Begraafplaats Kovelswade

Koningsweg, 3582 GC Utrecht

Aula : 50 zitplaatsen 40 staplaatsen

Begraafplaats Rustoord Diemen

Weesperstraat 84, 1112 AP Diemen

kleine aula: 30-40 personen

Begraafplaats St. Barbara

Spaarndammerdijk 312, 1014 AA Amsterdam

Kapel: 140 zitplaatsen

Begraafplaats Tolsteeg

Maansteenweg 1, 3523 SR Utrecht

Aula : 80

Begraafplaats Vredenhof

Haarlemmerweg 367 1051 LH Amsterdam

Westervilla : 50 zitplaatsen en 20 staanplaatsen