Een uitvaart zonder zorgen

Bij een overlijden is er veel te regelen. We helpen u met alle keuzes en nemen zorgen uit handen.
Geen zorgen, wij regelen alles voor u.

 

Overlijden meldenOfferte

Een uitvaart zonder zorgen

 

Bij een overlijden is er veel te regelen. We helpen u met alle keuzes en nemen zorgen uit handen.
Geen zorgen, wij regelen alles voor u.

 

Laat ons u helpen

De keuzes voor een begrafenis of crematie zijn lastig, maar we zijn er voor u.

Een naaste is overleden en u zoekt direct antwoorden voor het regelen van de uitvaart. Hieronder vindt u de eerste stappen die u moet nemen wanneer er iemand is overleden.

Nu een uitvaart regelen

1. A en B verklaring bij natuurlijk overlijden.
Bij overlijden thuis; bel de dienstdoende huisarts voor een dokters verklaring. Bij een overlijden in een verzorgingshuis, hospice of ziekenhuis wordt de schouwarts door het verplegend personeel ingelicht.

2. Kies de uitvaartverzorger die het meeste aanspreekt en meld het overlijden zo spoedig mogelijk.
U bent vrij in het kiezen van uw uitvaartverzorger, waar en hoe u bent verzekerd maakt niet uit. In het geval van een verzekering bij een verzekeraar regelen wij de financiële afhandeling voor u.

3. Verzorgen en kleden van de dierbare overledene.
Dit verzorgt de uitvaartverzorger maar wellicht vindt u het fijn om hierbij te helpen? Dat kan en wordt door nabestaanden als fijn en intiem ervaren om samen de laatste zorg te verlenen.

4. Overbrengen naar het uitvaartcentrum.
Standaard wordt dit door de uitvaarverzorger gereld, echter een opbaring thuis kan ook, zodat u dichtbij uw dierbare overledene kunt blijven tot de dag van de uitvaart. De rouwgoederen en de aankleding regelen wij voor u.

5. De afspraak voor het bespreken van de uitvaart.
De uitvaartverzorger komt bij u thuis om de uitvaart samen te regelen, en dit kan natuurlijk ook in het ziekenhuis, verzorgingshuis, of andere plaats waar de familie bij elkaar is. De afspraak maken we op het tijdstip dat het best uitkomt. Bel gerust direct als er sprake is van een uitvaart die nu besproken moet worden. We zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar.

Een te verwachten overlijden

Krijgt u binnenkort te maken met het overlijden van een naaste of wilt u uw uitvaartwensen bespreken ? Dan is het verstandig om in de tijd die u heeft, voorbereidingen voor de uitvaart te treffen. Het is beter om nu goede keuzes te maken zodat u later veel regelwerk en ongewenste tijdsdruk bespaard blijven. Om uw uitvaartwensen vast te leggen, vindt uw hieronder enkele tips. 

Voorbereiding op een uitvaart later

1. Donorcodicil? Zorg dat deze vindbaar is en de keuzes bekend bij nabestaanden zodat u voorbereid bent op eventuele vragen van artsen;
2. Een testament opmaken kan de afhandeling van een overlijden duidelijker maken voor nabestaanden. Laat een en ander tijdig vastleggen door een notaris, te vinden op Notaris.nl;
3. Controleer of er een uitvaartverzekering is en vraag dan bij ons alvast om een kostenoverzicht;
4. Creëer een passende, unieke, persoonlijke uitvaart op basis van een zorgvuldig gekozen locatie, muziek, genodigden, sprekers, bloemen, koffie/thee, drankjes en hapjes erna;
5. Crematie of begrafenis; wellicht heeft u een persoonlijke voorkeur, weet dat deze keuze invloed heeft op de kosten. Multi Uitvaartverzorging helpt graag om de kosten inzichtelijk te maken. Een kostenindicatie voor een crematie of begrafenis vindt u hier;
6. Aankondigen van overlijden middels kaarten, in een krant, online of op andere manier? Zorg er in ieder geval voor dat er een adressenlijst is voor de rouwkaarten;
7. Het op social media stopzetten van alle activiteiten rondom de overledene is vaak raadzaam, dus leg hiervoor de wachtwoorden van social media accounts vast;
8. Creëer tastbare herinneringen aan het afscheid door het maken van foto’s of een video. Hiermee kunnen genodigden en ook eventuele afwezigen tijdens of na de uitvaart betrokken zijn bij het afscheid.
9. Praat met een deskundig uitvaartverzorger. Vaak is er veel meer mogelijk dan u denkt als u alle wensen en mogelijkheden bespreekt.

Crematie

Begrafenis