Een mooi afscheid: eerlijk en transparant

Verrast worden door onverwachte grote uitgaven is nooit gewenst, zeker niet bij het regelen van het afscheid van een dierbare. Op dat moment heb je behoefte aan duidelijkheid en zekerheid. “Iedere nabestaande moet bij een uitvaart volledig kunnen rekenen op eerlijkheid en begrip”, vindt Joan Belmer van Multi Uitvaartverzorging. 

Juist omdat Joan weet hoe weinig inzichtelijk de uitvaartbranche kan zijn, is ze 8 maanden geleden begonnen met Multi Uitvaartverzorging met als doel: uitvaarten die Menselijk, Uniek, Liefdevol, Transparant en Integer zijn. Dat is altijd de basis. Regelmatig merkt Joan dat nabestaanden denken weinig te kunnen kiezen als het gaat om locatie, organisatie en aankleding van een afscheid.

“Écht niet meer van deze tijd”, volgens Joan. Tegenwoordig en zélfs ondanks de huidige beperkingen in coronatijd is er bijzonder veel te kiezen mits iemand je daarbij vakkundig helpt. Ook met een beperkt budget kan een uitvaart op een bijzonder mooie plaats, ruime tijd voor de afscheid en met een aankleding die past bij het beeld van de overledene en hoe nabestaanden in het leven staan.

Er zijn ruime mogelijkheden en keuzes te maken voor een waardig en uniek afscheid; “Keuzes die je graag in één keer goed wilt én kunt maken” volgens Joan. Een advies voor iedereen die met een uitvaart te maken krijgt: vraag (indien mogelijk) bijtijds naar de wensen van de persoon in kwestie en de nabestaanden en vraag een offerte of oriënterend gesprek met een uitvaartverzorger aan. Kijk bij je oriëntatie ook eens op de site van de Consumentenbond naar het boekje ‘Testament en Overlijden’; een absolute aanrader. Daarmee ben je voorbereid en kun je tijdig een passende, transparante uitvaartverzorging regelen. Juist in een periode van ultiem verlies en verdriet wil je dat er iemand jou op een persoonlijke, eerlijke en deskundige manier helpt met een uitvaart die recht doet aan het leven van je dierbare. Een stijlvolle uitvaart regelen we samen.

Verschenen in Alkmaar Bruist 1-12-2020 Link