Crematie

Steeds meer mensen kiezen voor een crematie in plaats van een begrafenis. Bij de keuze voor cremeren speelt geld soms een rol; een begrafenis is vaak duurder dan een crematie. Een andere overweging is soms dat een urn makkelijk mee te verhuizen is en je kunt de as van je dierbare verdelen. Zo kunnen meerdere nabestaanden een deel van de as in bezit hebben. Er zijn diverse mooie mogelijkheden om de as een bestemming te geven. Denk aan uitstrooien op een strooiveld of over zee, de urn bewaren in een urnen nis of urnengraf, een herinneringsboom planten of de as in een columbarium plaatsen.

De crematieplechtigheid

Bij een crematie mag de familie vaak mee naar de ovenruimte als de kist in de oven wordt geschoven. De plechtigheid wordt meestal gehouden in de aula van het gekozen crematorium maar dat hoeft zeker niet. Wilt u een intiem afscheid in besloten kring dan kan dit bijvoorbeeld ook in:

  • uw eigen huis.
  • een eigen tuin.
  • het café waar u samen graag kwam.
  • (groots) in een theater
  • een andere bijzondere locatie (natuurgebied, feestterrein)

Overleg met ons en we zoeken samen naar de perfecte locatie voor de plechtigheid.

Kosten van een crematie

De kosten van een crematie hangen samen met uw wensen. Na het wensengesprek ontvangt u een kostenbegroting waarin alle kosten duidelijk worden vermeld. Zo kunnen er na de uitvaart geen verrassingen ontstaan. Lees hier meer over de kosten van een crematie.

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan

OfferteContact