Begrafenis

Offerte aanvragen

Begrafenis laten verzorgen

Er komt veel kijken bij het regelen van een begrafenis. Wij kunnen u daarbij helpen, zowel wat betreft uw wensen bij leven als na het overlijden. Er komt in deze drukke periode veel op uw af. We nemen de zorg graag voor u uit handen en regel alle zaken die belangrijk zijn. Lees hier meer over onze dienstverlening.

Kosten

De kosten voor een begrafenis kunnen sterk variëren

Wat een begrafenis kost, hangt af van uw wensen en de plaats van een graf. Hieronder staan enkele mogelijkheden, en wat dit voor u betekent.

Algemeen graf: Dit is een graf waar meerdere personen uit verschillende families in begraven worden. Een algemeen graf wordt uitgegeven voor een minimale wettelijke grafrust van 10 jaar. Er kan niemand uit de familie bijgezet worden. De rechten kunnen niet worden verlengd en het graf wordt na deze periode geruimd.

Een eigen graf: wordt uitgegeven voor een minimale termijn van 20 jaar. De termijn kan daarna voor meerdere jaren worden verlengd en er is ruimte om iemand uit de familie bij te zetten. De grafrechten worden bij een bijzetting weer verlengd tot er een nieuwe wettelijke grafrust van 10 jaar voor de bijgezette overledene is gewaarborgd. Dus stel er is een graf gekocht in de familie in 2005, dan lopen de rechten tot 2025. Mocht er nu in 2020 dus een persoon bijgezet worden in het graf, zal de verlenging 5 jaar zijn. Tot 2030 dus.

Dus stel: Er is een graf gekocht in 2005, dan lopen de rechten tot 2025. Mocht er in 2020 een familielid bijgezet worden in het graf, zal de verlenging 5 jaar zijn. Tot 2030 dus.

Bij een begrafenis zijn de kosten onderverdeeld in:

  • Begraafrecht ( algemeen of eigen graf)
  • Begrafenis ( openen en sluiten van het graf)
  • Onderhoud aan de begraafplaats ( jaarlijks of af te kopen)

U dient er rekening mee te houden dat de tarieven van een begrafenis per locatie verschillen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

OfferteContact