Crematorium, uitvaartcentrum en begraafplaats Schollevaar

Afbeelding Crematorium, uitvaartcentrum en begraafplaats Schollevaar - Multi Uitvaartverzorging

Crematorium en uitvaartcentrum DELA Schollevaar is gelegen op een prachtige plek in Capelle aan den IJssel. Dankzij de open, lichte en sfeervolle ruimtes is dit een fijne plek voor een persoonlijk en bijzonder afscheid van een dierbare. 

Ons betrokken team van specialisten luistert graag naar al je uitvaartwensen en helpt bij het maken van passende keuzes. We zijn er voor iedereen, ook zonder verzekering.

Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen bij het crematorium, het uitvaartcentrum en de begraafplaats in Capelle aan den IJssel. De medewerkers vertellen je dan graag meer over de vele mogelijkheden die er bij Schollevaar zijn. Bijvoorbeeld op het gebied van horeca en persoonlijke rituelen.

Afscheidsdienst in de aula

Onze aula is een lichte en sfeervolle ruimte. Hier kun je samen terugkijken op het leven van je dierbare met herinneringen, woorden, muziek en foto’s. In de aula hangen grote televisieschermen en er is een ringleiding voor mensen met een gehoorapparaat.

Genodigden die er niet bij kunnen zijn, kunnen de dienst eventueel op afstand bekijken via Livestream. We kunnen de dienst ook opnemen, zodat je het afscheid later nog eens terug kunt kijken.

Afscheidsdienst in de huiskamer

Voor een afscheid in kleinere kring, kun je terecht in de speciale huiskamer. In de huiskamer kun je op je eigen manier afscheid nemen van je dierbare. Eventueel in combinatie met een hapje en een drankje. Hierbij is het ook mogelijk om foto’s te tonen en muziek af te spelen.

Afscheidsdienst in de familiekamer

Het uitvaartcentrum heeft een sfeervol ingerichte familiekamer. In een huiselijke sfeer kun je hier afscheid nemen van je dierbare. De familiekamer heeft geen scherm voor het tonen van foto’s, maar het is wel mogelijk om te luisteren naar persoonlijke muziek. Je kunt zelf cd’s meebrengen en afspelen op de aanwezige cd-speler. Daarnaast is er een kabel aanwezig om je telefoon/tablet aan te sluiten op dit apparaat. 

De familiekamer is ook geschikt om met directe familie samen te komen voordat de auladienst begint. 

Crematorium en uitvaartcentrum

Ons crematorium en uitvaartcentrum bevinden zich in één gebouw. Dit betekent dat de medewerkser je voor, tijdens en na een uitvaart zo goed mogelijk kunnen bijstaan. In het crematorium vinden de afscheidsdiensten en koffietafels plaats. 

Het uitvaartcentrum is de plek waar je overleden dierbare verblijft voor de afscheidsdienst. Hier vindt ook de verzorging plaats. Daarnaast biedt het uitvaartcentrum ook de mogelijkheid tot rouwbezoeken en condoleances. Door alle verschillende ruimtes hebben we passende mogelijkheden voor al je wensen.

Bijzondere begraafplaats

De Schollevaar begraafplaats staat bekend om de mooie graven. Nabestaanden mogen zelf een plek op de begraafplaats uitzoeken voor hun dierbare. Dat is uniek en wordt erg gewaardeerd.

Op deze bijzondere begraafplaats vind je ook het Vlinderhof. Dit is een speciale plek voor kindjes onder de 24 weken zwangerschap. Ouders kunnen hun kindje hier kosteloos laten begraven. Het biedt ook de ruimte om een overleden kindje te herdenken.

Een 24-uurskamer in ons uitvaartcentrum

Soms is een thuisopbaring niet mogelijk of je wilt je dierbare liever niet thuis opbaren. Maar je hebt misschien wel de behoefte aan een ‘eigen plek’. Daarmee zijn de 24-uurs kamers een mooie oplossing. 

Toegang zonder afspraak

Kies je voor een 24-uurskamer, dan krijg je de sleutel van een eigen rouwkamer in het uitvaartcentrum. Je kunt zo vaak komen als je wilt en net zo lang blijven als je wilt, dag en nacht. Zonder afspraak, op het moment dat jij er behoefte aan hebt. Jij bent de enige die toegang heeft tot de kamer.

Op een persoonlijke manier rouwbezoek ontvangen

De 24-uurskamers zijn intieme en sfeervolle ‘huiskamers’. De kamers bestaan uit een familiegedeelte en een afgeschermd gedeelte. Zo kunnen ook naasten die de overledene liever niet zien, deelnemen aan het rouwbezoek. Je kunt de kamer op een persoonlijke manier inrichten door er bijvoorbeeld foto’s of andere persoonlijke spullen te plaatsen.

Verzorging van de overledene

Met de juiste verzorging ziet de overledene er zoveel mogelijk uit zoals hij was. We hebben hier verschillende methodes voor. Bij gelaatsverzorging kun je kiezen voor extra aanvullend pakket; een speciale airbrush-techniek: make-up wordt verneveld over het gezicht, waardoor verkleuringen en eventuele sporen van een ziekte onzichtbaar worden gemaakt. 

Een laatste eerbetoon

Familieleden vinden het vaak prettig om bij de verzorging aanwezig te zijn. Ze kunnen hun overleden dierbare wassen, aankleden en/of kammen en geven aan het prettig te vinden dit voor hem te kunnen betekenen. Het is een belangrijke stap binnen de rouwverwerking. 

Gegevens Crematorium, uitvaartcentrum en begraafplaats Schollevaar

Burgemeester Schalijlaan 2, 2908 LS Capelle aan den IJssel

Website
Aula: 100/250
Huiskamer: 20/30
Familiekamer : 10
Tv schermen voor foto/ video presentaties
Muziekinstallatie
Vlinderhof
24 uurs kamers
Kennismakingsgesprek aanvragen?
Laat hieronder je gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met je op.

Andere uitvaartlocaties

Locatietypes
Regio
Type uitvaart

Algemene Begraafplaats Broek op Langedijk 

Dorpsstraat 72, 1721 BM Broek op Langedijk

Begraafplaats Almere Haven

Oosterdreef 1 1357 DK Almere-Haven

Aula: 80 zitplaatsen en 80 staanplaatsen
Rouwkamer:

Begraafplaats Buitenveldert

Fred. Roeskestraat 103 1076 EE Amsterdam

Kapel: 150

Begraafplaats De Rijp

Grote Dam 6 1483BK De Rijp

Begraafplaats en crematorium De Nieuwe Noorder

Buikslotermeerdijk 83, 1025 WH Amsterdam

Aula : 120 met 100 staplaatsen

Begraafplaats Kovelswade

Koningsweg, 3582 GC Utrecht

Aula : 50 zitplaatsen 40 staplaatsen

Begraafplaats Rustoord Diemen

Weesperstraat 84, 1112 AP Diemen

kleine aula: 30-40 personen

Begraafplaats St. Barbara

Spaarndammerdijk 312, 1014 AA Amsterdam

Kapel: 140 zitplaatsen

Begraafplaats Tolsteeg

Maansteenweg 1, 3523 SR Utrecht

Aula : 80

Begraafplaats Vredenhof

Haarlemmerweg 367 1051 LH Amsterdam

Westervilla : 50 zitplaatsen en 20 staanplaatsen