Natuurbegraafplaats Geestmerloo

Afbeelding Natuurbegraafplaats Geestmerloo - Multi Uitvaartverzorging

Bij natuurbegraven gaat het graf op in de natuur. Een graf is voor altijd. Een manier om het lichaam terug te geven aan de natuur. Respect voor de overledene gaat hand in hand met respect voor natuur en milieu. Dat is waarom steeds meer mensen kiezen voor begraven in de natuur.

Een van de belangrijkste doelstellingen van Natuurbegraafplaats Geestmerloo is het realiseren van nieuwe natuur. Door een natuurgraf te reserveren op Natuurbegraafplaats Geestmerloo draagt u direct bij aan het in stand houden van natuur voor toekomstige generaties.

In harmonie met natuur en milieu

Op een natuurbegraafplaats begraaft u uw naaste in harmonie met de natuur. Dat betekent dat de begraafplaats het milieu zo min mogelijk belast en past binnen het bestaande bosbeheer.

Kleding van overledene, een lijkwade, kist, urn of mand zijn daarom van natuurlijk afbreekbaar materiaal gemaakt. Gedenktekens en grafaanduidingen zijn natuurlijk aanwezig in de vorm van een boomschijf met inscriptie.

Natuurbegraven is voor iedereen

Een natuurbegraafplaats is een laatste rustplaats voor iedereen, ongeacht geloof of afkomst. Op Geestmerloo krijgen graven alle ruimte. Het graf wordt niet geruimd, het grafrecht is voor altijd.

Afscheid nemen van een dierbare ontsluit het besef over leven en dood. Het is fijn als je je dan verbonden voelt met de natuur. Een ceremonie en gedenkplaats in de natuur geven ruimte aan rouw, verdriet en het laatste afscheid. Aan gedachten over de eindigheid van een mensenleven en over de eeuwige cirkel van leven en dood.

In Noord-Holland is Geestmerloo de eerste natuurbegraafplaats.

Een natuurgraf hoeft niet onderhouden te worden door de nabestaanden, zoals bij traditionele graven het geval is. De natuur ontfermt zich over de graven op Geestmerloo.

Een graf in de natuur kent geen grafmonument zoals een zerk of kruis. De enige grafmarkering is een boomschijf.

Ook een bloemstuk zult u niet aantreffen op een natuurbegraafplaats. Daar is wel een uitzondering op: in de eerste twee weken na een uitvaart, mogen er bloemen bij het graf liggen. Na twee weken halen we die weg en geven we het graf over aan de natuur.

Sommige graven zijn na een tijdje nauwelijks meer te onderscheiden. Dankzij ons register met coördinaten is ieder graf weer eenvoudig terug te vinden.

U heeft op Natuurbegraafplaats Geestmerloo veel vrijheid om een persoonlijke invulling te geven aan de uitvaartceremonie en de laatste rustplaats. Bij ons zijn mensen met elke levensbeschouwing, geloofsovertuiging en culturele achtergrond welkom. Er is alle ruimte en tijd voor uw wensen, zolang respect voor de overledene en de natuur maar voorop staan.

Ontvangstruimte

Voorafgaand en na afloop van een begraving is het mogelijk om gebruik te maken van onze sfeervolle ontvangstruimte. Deze kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor de plechtigheid, condoleance en/of een nazit. Er is plaats voor ongeveer 100 personen, waarvan 80 zitplaatsen.

We bieden u verschillende mogelijkheden voor catering rondom de begraving. Van een kopje koffie met een lekkernij uit de streek tot een gezamenlijke maaltijd. Heeft u specifieke wensen? Die realiseren we graag met u.

De kist, urn of mand waar u voor kiest, dient volledig van natuurlijk afbreekbaar materiaal gemaakt te zijn. Bijvoorbeeld een kist gemaakt uit massief hout.  U kunt ook kiezen voor een omhulsel van bijvoorbeeld bamboe of karton.

Een eventuele lijkwade en de kleding van de overledene dienen ook uit natuurlijk afbreekbaar materiaal te bestaan, zoals linnen of wol. U kunt zich hierover laten adviseren door uw uitvaartverzorger, dat is ook degene die zorg draagt voor het verzorgen van de overledene.

Gegevens Natuurbegraafplaats Geestmerloo

Kerkelaan 1 1931BJ Koedijk

Website geestmerloo.nl
Ceremonieruimte: 100 personen
Buitenterras: 30 personen
Scherm aanwezig
Kennismakingsgesprek aanvragen?
Laat hieronder je gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met je op.

Andere uitvaartlocaties

Locatietypes
Regio
Type uitvaart

Algemene Begraafplaats Broek op Langedijk 

Dorpsstraat 72, 1721 BM Broek op Langedijk

Begraafplaats Almere Haven

Oosterdreef 1 1357 DK Almere-Haven

Aula: 80 zitplaatsen en 80 staanplaatsen
Rouwkamer:

Begraafplaats Buitenveldert

Fred. Roeskestraat 103 1076 EE Amsterdam

Kapel: 150

Begraafplaats De Rijp

Grote Dam 6 1483BK De Rijp

Begraafplaats en crematorium De Nieuwe Noorder

Buikslotermeerdijk 83, 1025 WH Amsterdam

Aula : 120 met 100 staplaatsen

Begraafplaats Kovelswade

Koningsweg, 3582 GC Utrecht

Aula : 50 zitplaatsen 40 staplaatsen

Begraafplaats Rustoord Diemen

Weesperstraat 84, 1112 AP Diemen

kleine aula: 30-40 personen

Begraafplaats St. Barbara

Spaarndammerdijk 312, 1014 AA Amsterdam

Kapel: 140 zitplaatsen

Begraafplaats Tolsteeg

Maansteenweg 1, 3523 SR Utrecht

Aula : 80

Begraafplaats Vredenhof

Haarlemmerweg 367 1051 LH Amsterdam

Westervilla : 50 zitplaatsen en 20 staanplaatsen