Crematorium Noorderveld

Afbeelding Crematorium Noorderveld - Multi Uitvaartverzorging

Crematorium Noorderveld ligt naast de gemeentelijke begraafplaats aan de rand van Nieuwegein-Noord. De landelijke omgeving met veel groen en water zorgt voor een natuurlijke rust. Het crematorium biedt veel mogelijkheden voor een afscheid. De aula biedt ruimte aan 140 zitplaatsen, met een aparte ontvangstruimte voor familie en belangstellenden. In de dagen voor de plechtigheid kunt u uw dierbare opbaren in een van de rouwkamers.  

Na de plechtigheid mag u uw dierbare begeleiden naar de ovenruimte en eventueel bij de invoer aanwezig zijn. Na het crematieproces verzamelen wij de as en plaatsen de asbus in de algemene nis. Hier blijft deze minimaal een maand staan. Deze wettelijk vastgestelde bezinningsperiode geeft u de tijd om te besluiten welke bestemming u de as wilt geven. De bloemstukken plaatsen wij na afloop van de plechtigheid bij de rotsblokken op het terrein. Het is ook mogelijk de bloemen mee naar huis te nemen.  

Aula en koffiekamer

De afscheidsplechtigheid vindt plaats in de aula. Deze met zorg ingerichte ruimte is geschikt voor zowel grote als kleine gezelschappen. Bij grote belangstelling betrekken wij de ruimte die grenst aan de aula erbij. U vindt in de aula een vleugel en orgel die u kunt betrekken bij de muzikale omlijsting. Voor kerkelijke plechtigheden mag u gebruikmaken van liturgische voorwerpen, zoals een paaskaars, wijwater, wierook en een bijbel. Na de plechtigheid mag u met uw gezelschap voor een condoleance samenkomen in een van de condoleanceruimten. U kunt hier met de belangstellenden een kopje koffie drinken, maar het is ook mogelijk een glaasje bier of wijn te schenken en samen te proosten op uw dierbare. Uiteraard kunnen wij hier een hapje eten bij serveren. Van cake tot een uitgebreidere koffietafel of een bitterbal. Er is veel mogelijk.  

Familiekamer

Naaste familieleden mogen voorafgaand aan de plechtigheid samenkomen in de familiekamer. Hier kunt u zich in alle rust voorbereiden op het afscheid. De ruimte biedt plaats aan ongeveer 15 personen en u betreedt de familiekamer via een aparte ingang. U kunt hier met elkaar een kopje koffie, thee of frisdrank drinken.

Asbestemming

Het is mogelijk om het bewaren van de asbus in de algemene nis met zes maanden te verlengen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Na deze zes maanden vragen wij een vergoeding voor het bewaren ervan. Het is natuurlijk ook mogelijk dat u de asbus ophaalt en zelf thuis bewaart. U kunt dan kiezen voor het plaatsen van de as in een sierurn. Maar er zijn ook mogelijkheden om de as in een glasobject te verwerken, in ware kunstobjecten of in assieraden. Wilt u de urn liever plaatsen in een urnenmuur, dan biedt crematorium Noorderveld u twee urnenmuren. Er zijn nissen van verschillende afmetingen, waardoor meerdere urnen in een nis kunnen worden bewaard. Bij één van de urnenmuren vindt u aangelegde urnentuintjes van ongeveer 100 bij 50 centimeter, omrand met buxus. U kunt het urnentuintje verder naar eigen smaak inrichten met planten of bloemen. U kunt er ook voor kiezen de as te verstrooien op het strooiveld. Bij de verstrooiing van de as op het strooiveld van Begraafplaats Noorderveld mag u aanwezig zijn. 

Beeld en geluid

Crematorium Noorderveld beschikt over een professionele geluidsinstallatie om de muziek te verzorgen. U kunt hiervoor gebruik maken van uw eigen collectie, maar ook een keuze maken uit onze uitgebreide muziekcollectie. U kunt onder andere kiezen uit ons muziekboek, staat uw keuze er niet tussen, vraag dit even bij ons na. Wij kunnen wellicht nog op een andere manier aan de muziek komen. Als de plechtigheid op een maandag is, dan kunt u de muziek en foto’s doorgeven tot vrijdag 12.00 uur. Wilt u een muziekstuk laten horen wat niet in onze collectie zit en u heeft het zelf ook niet in uw bezit? Neemt u dan gerust contact met ons op, zodat wij u daarmee ​kunnen helpen. Van de plechtigheid kunt u een geluids- of beeldopname ontvangen. De familie krijgt deze op een cd. Zo heeft u een blijvende herinnering aan het afscheid van uw dierbare.

Livestream

Wanneer familieleden of andere dierbaren niet in de gelegenheid zijn naar het crematorium te komen voor de plechtigheid, kunt u hen deze via een livestream laten bijwonen. Hiervoor ontvangt u inlogcodes die u zelf kunt verspreiden. Via onderstaande button kunt u vervolgens inloggen met de gegevens die u heeft ontvangen.  

Opbaren

In de dagen voor de uitvaart kunt u dagelijks een bezoek brengen aan uw dierbare in een van de mooie opbaarkamers van het crematorium. Bij elk bezoek wordt u persoonlijk ontvangen door een van de medewerkers. Op de avond voor de uitvaart kunt u een condoleance houden en mogen de gasten de overledene bezoeken in de opbaarkamer. Daarna kunt u hen voor een condoleance laten samenkomen in de condoleanceruimte. Het is mogelijk hier koffie bij te serveren.

Begraafplaats Noorderveld

De Algemene Begraafplaats Noorderveld is een moderne begraafplaats in het noordoostelijk deel van de stad. De begraafplaats biedt voorzieningen voor begraven. Het aangelegde park met de bankjes zorgt voor ruimte en rust om tot bezinning te komen. Ze beschikt ook over een urnenmuur en een strooiveld. Grenzend aan het crematorium en rouwcentrum van de particuliere stichting Noorderveld.

Gegevens Crematorium Noorderveld

Structuurbaan 1 3439MA Nieuwegein

Website [email protected]
Grote aula: 150 personen
Grote koffiekamer:
Scherm aanwezig
Livestream
Familiekamer
Kennismakingsgesprek aanvragen?
Laat hieronder je gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met je op.

Andere uitvaartlocaties

Locatietypes
Regio
Type uitvaart

Algemene Begraafplaats Broek op Langedijk 

Dorpsstraat 72, 1721 BM Broek op Langedijk

Begraafplaats Almere Haven

Oosterdreef 1 1357 DK Almere-Haven

Aula: 80 zitplaatsen en 80 staanplaatsen
Rouwkamer:

Begraafplaats Buitenveldert

Fred. Roeskestraat 103 1076 EE Amsterdam

Kapel: 150

Begraafplaats De Rijp

Grote Dam 6 1483BK De Rijp

Begraafplaats en crematorium De Nieuwe Noorder

Buikslotermeerdijk 83, 1025 WH Amsterdam

Aula : 120 met 100 staplaatsen

Begraafplaats Kovelswade

Koningsweg, 3582 GC Utrecht

Aula : 50 zitplaatsen 40 staplaatsen

Begraafplaats Rustoord Diemen

Weesperstraat 84, 1112 AP Diemen

kleine aula: 30-40 personen

Begraafplaats St. Barbara

Spaarndammerdijk 312, 1014 AA Amsterdam

Kapel: 140 zitplaatsen

Begraafplaats Tolsteeg

Maansteenweg 1, 3523 SR Utrecht

Aula : 80

Begraafplaats Vredenhof

Haarlemmerweg 367 1051 LH Amsterdam

Westervilla : 50 zitplaatsen en 20 staanplaatsen