MULTI
Uitvaartverzorging
(06) 4420 6020
24/7 bereikbaar
Overlijden melden
MULTI Uitvaartverzorging

Crematorium Meerbloemhof

Afbeelding Crematorium Meerbloemhof - Multi Uitvaartverzorging

Crematorium Meerbloemhof is een modern en bijzonder gebouw dat op een goed bereikbare locatie in Zoetermeer ligt en goed toegankelijk is voor minder validen. Zo beschikt het pand over brede deuren en een hellingbaan naar het binnencolumbarium. De graffiti in dit binnencolumbarium is opvallend modern en sfeervol. Nabestaanden mogen deze ruimte 24 uur per dag bezoeken. De mooie ronde vormen geven crematorium Meerbloemhof een warme en zachte uitstraling. Het crematorium geeft de grens tussen twee werelden weer. De Leisure wereld van Snowworld, tegenover de wereld van rust en geborgenheid op de begraafplaats. De grens is gemaakt van CorTen-staal, dat langzaam roest en zo de vergankelijkheid uitbeeldt. 

Crematorium Meerbloemhof is onderdeel van Monuta. De ovenruimte is geschikt om nabestaanden te ontvangen. Zo kunnen zij tot het laatste moment de overledene begeleiden. In de Hindoestaanse gemeenschap is dit bijvoorbeeld een traditie. Het gebouw kan ook gebruikt worden voor begrafenisplechtigheden. Een mooie brug verbindt het crematorium met de begraafplaats.

Aula en koffiekamer

In de met zorg ingerichte aula vindt de plechtigheid plaats. Deze is geschikt voor grote en kleine gezelschappen. Verwacht u vele mensen, dan betrekken wij de die grenst aan de aula erbij. Hier kan de plechtigheid in beeld en geluid worden gevolgd. In de aula is zowel een vleugel als een orgel aanwezig. Voor kerkelijke plechtigheden mag u gebruikmaken van liturgische voorwerpen, zoals een paaskaars, wijwater, wierook en een bijbel. Na de plechtigheid bouwen wij de aula voor u om in een sfeervolle koffiekamer. Hier kunt u met de belangstellenden iets drinken en eten.  

Familiekamer

De naaste familieleden, meestal het gezin, mogen gebruikmaken van de familiekamer. Hier kunnen zij zich in alle rust voorbereiden op de plechtigheid en met elkaar een kopje koffie, thee of frisdrank drinken. De ruimte heeft een aparte ingang en is geschikt voor ongeveer 15 personen.

Beeld en geluid

Voor de muziek kunt u uw eigen collectie gebruiken of kiezen uit onze uitgebreide muziekcollectie. Wij beschikken over een professionele geluidsinstallatie om de muziek goed te kunnen verzorgen. Ook mag u voor livemuziek gebruikmaken van een vleugel of orgel in de aula. Wilt u een muziekstuk laten horen dat niet in onze collectie zit en u zelf ook niet in uw bezit heeft? Neemt u dan gerust contact met ons op, zodat wij u daarmee kunnen helpen. Via onze schermen kunt tijdens de muziek foto’s laten zien. Van de plechtigheid maken wij altijd een geluidsopname. Ook is het mogelijk een dynamische beeldopname van de plechtigheid te maken. 

Livestream

Is een belangstellende niet in de gelegenheid naar het crematorium te komen, dan kan de plechtigheid via internet (streaming) worden bekeken. Hiervoor ontvangt u inlogcodes die u zelf mag verspreiden onder de belangstellenden.

Crematie

U mag uw dierbare zelf begeleiden naar de ovenruimte en zelfs bij de invoer aanwezig zijn. De crematie vindt zo snel mogelijk na de plechtigheid plaats en duurt ongeveer anderhalf uur. Hierna verzamelen wij de as zorgvuldig en plaatsen deze in de algemene nis. De asbus blijft daar minimaal een maand staan. Tijdens deze wettelijke bezinningsperiode heeft u de tijd na te denken over de asbestemming.

Asbestemming

Veel mensen kiezen ervoor de as thuis in een sierurn te bewaren of te laten verwerken in een glasobject. Bezoekt u de as liever buitenshuis, dan beschikt crematorium Meerbloemhof over een binnencolumbarium. In deze ruimte met verschillende nissen kiest u zelf een nis waar u de urn in plaatst. Bij de sierurn mag u bloemen, foto’s of andere persoonlijke accenten neerzetten. U mag het binnencolombarium 24 uur per dag bezoeken. Het is ook mogelijk de as te verwerken in een assieraad. In een hanger aan een ketting, een ring of in glazen kralen voor een bedelarmband. Kiest u voor het verstrooien van de as, dan kunt u in Zoetermeer terecht op het strooiveld van de gemeentelijke begraafplaats, naast crematorium Meerbloemhof. U mag bij de verstrooiing aanwezig zijn. Ook is het mogelijk de as te verstrooien op of boven de Noordzee.  

Catering

Na een uitvaart vindt de familie het vaak fijn om met de belangstellenden samen te komen en iets te eten en drinken. Bij crematorium Meerbloemhof is alles mogelijk op het gebied van catering. U heeft de keuze uit diverse arrangementen. Van koffie en thee met cake tot luxe hartige hapjes met een goed glas wijn. Uiteraard denken wij graag met u mee bij het samenstellen van een passend arrangement. Bekijk ons cateringboek voor de mogelijkheden.  

 

Gegevens Crematorium Meerbloemhof

Buytenparklaan 1, 2717AX Zoetermeer

Website monuta.nl/vestiging/crematorium-meerbloemhof/
Grote aula: 150 personen
Familiekamer: 15 personen
Scherm aanwezig
Livestream
Columbarium
Kennismakingsgesprek aanvragen?
Laat hieronder je gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met je op.

Andere uitvaartlocaties

Locatietypes
Regio
Type uitvaart

Algemene Begraafplaats Broek op Langedijk 

Dorpsstraat 72, 1721 BM Broek op Langedijk

Begraafplaats Almere Haven

Oosterdreef 1 1357 DK Almere-Haven

Aula: 80 zitplaatsen en 80 staanplaatsen
Rouwkamer:

Begraafplaats Buitenveldert

Fred. Roeskestraat 103 1076 EE Amsterdam

Kapel: 150

Begraafplaats De Rijp

Grote Dam 6 1483BK De Rijp

Begraafplaats Kovelswade

Koningsweg, 3582 GC Utrecht

Aula : 50 zitplaatsen 40 staplaatsen

Begraafplaats Rustoord Diemen

Weesperstraat 84, 1112 AP Diemen

kleine aula: 30-40 personen

Begraafplaats St. Barbara

Spaarndammerdijk 312, 1014 AA Amsterdam

Kapel: 140 zitplaatsen

Begraafplaats Tolsteeg

Maansteenweg 1, 3523 SR Utrecht

Aula : 80

Begraafplaats Vredenhof

Haarlemmerweg 367 1051 LH Amsterdam

Westervilla : 50 zitplaatsen en 20 staanplaatsen

Begraafplaats Zuiderveld

Zuiderveld 1, 1628ZZ, Hoorn