MULTI
Uitvaartverzorging
(06) 4420 6020
24/7 bereikbaar
Overlijden melden
MULTI Uitvaartverzorging

Crematorium Laren

Afbeelding Crematorium Laren - Multi Uitvaartverzorging

Op een rustige en goed bereikbare locatie in ’t Gooi, tussen Hilversum en Baarn, vormt Crematorium Laren een punt van kalme gastvrijheid voor iedereen. Wij dragen nabestaanden en hun gasten een warm hart toe en spannen ons graag in om met hen een vlekkeloze uitvaart te realiseren. Op grond van onze jarenlange werkervaring hebben wij een prachtig crematorium ontwikkeld dat als rustgevend beleefd wordt en op het vlak van bijvoorbeeld gastvrije ontvangst, audiovisuele beleving en restauratieve voorzieningen voor een kleine en grotere uitvaart uitstekende mogelijkheden biedt.

De betekenis van iedere overledene is uniek voor nabestaanden. U kiest daarom zelf voor klein of groot, sober of uitbundig of welk karakter de crematieplechtigheid mag hebben.

Doordat de aula van ons crematorium beschikt over een balkon biedt hij aan 160 bezoekers een zitplaats en voelt hij toch intiem aan. Het is fijn om tijdens de uitvaart bij een dierbare stil te staan met mooie woorden, muziek en wellicht foto’s of film.
Onze aula heeft een uitstekende akoestiek en is voorzien van ultramoderne audiovisuele techniek waardoor “beeld en geluid” zeer goed tot hun recht komen. Vanzelfsprekend beschikken wij over een goedgekeurde ringleiding voor slechthorenden, zodat ook zij de crematieplechtigheid goed kunnen volgen.

Mede dankzij deze technische voorziening kunnen uitvaarten op verzoek geregistreerd worden en zo nodig “live” via internet wereldwijd gevolgd worden.

Onze vleugel staat standaard ter beschikking voor hen die daarop willen spelen tijdens de uitvaart.

Wij zijn trots op onze keuken waar wij alle denkbare hapjes en drankjes voor u maken. Natuurlijk hebben wij lekkere koffie of thee met iets er bij.
Steeds vaker wordt bij de uitvaart ook het leven gevierd en mag de condoleance qua eten en drinken in het teken staan van de persoonlijke voorkeur van de overledene en nabestaanden. Daarnaast vernemen wij graag of er behoefte is aan producten die bijvoorbeeld vegetarisch, veganistisch of biologisch zijn of wanneer wij rekening moeten houden met voedselallergieën.

Wettelijk is bepaald dat de as minimaal één maand in ons crematorium moet blijven. Na circa 3 weken ontvangt de opdrachtgever van de crematie per mail informatie over de mogelijkheden van de bestemming van de as en een keuzeformulier. De as overhandigen wij alleen aan de opdrachtgever. Eventueel kan de opdrachtgever iemand anders schriftelijk machtigen. Afspraken om de as op te halen plannen wij wekelijks op dinsdag, woensdag en donderdag en af en toe op zaterdag. Wij wijzen u erop dat tussen het maken van de afspraak en de daadwerkelijke afspraak enige tijd kan zitten, wij streven naar maximaal drie weken. Het ophalen van de as kan een emotionele gebeurtenis zijn. Het kan daarom goed zijn om samen met iemand de as op te halen. Aan het ophalen van de as zijn geen kosten verbonden. De as mag de eerste zes maanden kosteloos bij ons blijven.

Steeds vaker kiezen nabestaanden ervoor om zelf een bestemming voor de as te kiezen. Wij dragen in dat geval de as in een afgesloten asbox aan u over, waarna u geheel vrij bent om daar zelf een bestemming aan te geven. Bijvoorbeeld door de as over te hevelen in een blijvende urn of om in een graf of een urnenmuur (bij) te plaatsen. Wanneer u naast de afgesloten asbox een klein beetje as apart zou willen hebben voor een as-sierraad, dan kunnen wij daarvoor een klein kokertje vullen.

U heeft na het ophalen van de as eveneens de mogelijkheid om de as te verstrooien. Om te mogen verstrooien is altijd toestemming nodig van de eigenaar van de grond waarop of het water waarin verstrooid wordt. Het is aan de nabestaanden zelf om dit te verzorgen. Wij werken samen met Goois Natuurreservaat (GNR) en kunnen gebruik maken van de mogelijkheid om as voor u te verstrooien op een terrein in ‘t Gooi. Indien gewenst informeren wij achteraf over de datum van de verstrooiing en over de globale locatie.

Goois Natuurreservaat (GNR) heeft van de Gooise gemeenschap de opdracht gekregen voor haar de natuurwaarden, de landschappelijke waarden en de cultuurhistorische waarden van het buitengebied voor toekomstige generaties veilig te stellen. Voor inwoners van bijvoorbeeld Hilversum, Huizen, Blaricum, Naarden, Laren en Bussum is dat een belangrijk gegeven.

Als onderdeel van de lokale gemeenschappen in het Gooi ondersteunt Crematorium Laren van harte de doelen van GNR en wil zij daar op gepaste wijze aan bijdragen. Naast financiële steun wil Crematorium Laren een goede buurtgenoot zijn en waar mogelijk ook concreet een bijdrage leveren.

Gegevens Crematorium Laren

Weg over Anna’s Hoeve 1 1251SW Laren

Website crematoriumlaren.nl
Groot scherm aanwezig
Livestream
Ringleiding
Vleugel

Aanvullende informatie

Kennismakingsgesprek aanvragen?
Laat hieronder je gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met je op.

Andere uitvaartlocaties

Locatietypes
Regio
Type uitvaart

Algemene Begraafplaats Broek op Langedijk 

Dorpsstraat 72, 1721 BM Broek op Langedijk

Begraafplaats Almere Haven

Oosterdreef 1 1357 DK Almere-Haven

Aula: 80 zitplaatsen en 80 staanplaatsen
Rouwkamer:

Begraafplaats Buitenveldert

Fred. Roeskestraat 103 1076 EE Amsterdam

Kapel: 150

Begraafplaats De Rijp

Grote Dam 6 1483BK De Rijp

Begraafplaats Kovelswade

Koningsweg, 3582 GC Utrecht

Aula : 50 zitplaatsen 40 staplaatsen

Begraafplaats Rustoord Diemen

Weesperstraat 84, 1112 AP Diemen

kleine aula: 30-40 personen

Begraafplaats St. Barbara

Spaarndammerdijk 312, 1014 AA Amsterdam

Kapel: 140 zitplaatsen

Begraafplaats Tolsteeg

Maansteenweg 1, 3523 SR Utrecht

Aula : 80

Begraafplaats Vredenhof

Haarlemmerweg 367 1051 LH Amsterdam

Westervilla : 50 zitplaatsen en 20 staanplaatsen

Begraafplaats Zuiderveld

Zuiderveld 1, 1628ZZ, Hoorn