Crematorium Laren

Afbeelding Crematorium Laren - Multi Uitvaartverzorging

Op een rustige en goed bereikbare locatie in ’t Gooi, tussen Hilversum en Baarn, vormt Crematorium Laren een punt van kalme gastvrijheid voor iedereen. Zij dragen nabestaanden en hun gasten een warm hart toe en spannen zich graag in om met ons een vlekkeloze uitvaart te realiseren. Op grond van jarenlange werkervaring hebben zij een prachtig crematorium ontwikkeld dat als rustgevend beleefd wordt en op het vlak van bijvoorbeeld gastvrije ontvangst, audiovisuele beleving en restauratieve voorzieningen voor een kleine en grotere uitvaart uitstekende mogelijkheden biedt.

De betekenis van iedere overledene is uniek voor nabestaanden. Jij kiest daarom zelf voor klein of groot, sober of uitbundig of welk karakter de crematieplechtigheid mag hebben.

Doordat de aula van het crematorium beschikt over een balkon biedt hij aan 160 bezoekers een zitplaats en voelt hij toch intiem aan. Het is fijn om tijdens de uitvaart bij een dierbare stil te staan met mooie woorden, muziek en wellicht foto’s of film.
De aula heeft een uitstekende akoestiek en is voorzien van ultramoderne audiovisuele techniek waardoor “beeld en geluid” zeer goed tot hun recht komen. Vanzelfsprekend beschikt Crematorium Laren over een goedgekeurde ringleiding voor slechthorenden, zodat ook zij de crematieplechtigheid goed kunnen volgen.

Mede dankzij deze technische voorziening kunnen uitvaarten op verzoek geregistreerd worden en zo nodig “live” via internet wereldwijd gevolgd worden.

De vleugel staat standaard ter beschikking voor hen die daarop willen spelen tijdens de uitvaart.

Crematorium Laren is trots op de keuken waar zij alle denkbare hapjes en drankjes voor je maken. Natuurlijk hebben zij lekkere koffie of thee met iets er bij.
Steeds vaker wordt bij de uitvaart ook het leven gevierd en mag de condoleance qua eten en drinken in het teken staan van de persoonlijke voorkeur van de overledene en nabestaanden. Daarnaast vernemen wij graag of er behoefte is aan producten die bijvoorbeeld vegetarisch, veganistisch of biologisch zijn of wanneer de keuken rekening moeten houden met voedselallergieën.

Wettelijk is bepaald dat de as minimaal één maand in het crematorium moet blijven. Na circa 3 weken ontvangt de opdrachtgever van de crematie per mail informatie over de mogelijkheden van de bestemming van de as en een keuzeformulier. De as wordt alleen aan de opdrachtgever overhandigd. Eventueel kan de opdrachtgever iemand anders schriftelijk machtigen. Afspraken om de as op te halen plannen zij wekelijks op dinsdag, woensdag en donderdag en af en toe op zaterdag. Wij wijzen u erop dat tussen het maken van de afspraak en de daadwerkelijke afspraak enige tijd kan zitten, het streven is naar maximaal drie weken. Het ophalen van de as kan een emotionele gebeurtenis zijn. Het kan daarom goed zijn om samen met iemand de as op te halen. Aan het ophalen van de as zijn geen kosten verbonden. De as mag de eerste zes maanden kosteloos bij Crematorium Laren blijven.

Steeds vaker kiezen nabestaanden ervoor om zelf een bestemming voor de as te kiezen. Zij dragen in dat geval de as in een afgesloten asbox aan je over, waarna je geheel vrij bent om daar zelf een bestemming aan te geven. Bijvoorbeeld door de as over te hevelen in een blijvende urn of om in een graf of een urnenmuur (bij) te plaatsen. Wanneer je naast de afgesloten asbox een klein beetje as apart zou willen hebben voor een as-sierraad, dan kunnen zij daarvoor een klein kokertje vullen.

Je hebt na het ophalen van de as eveneens de mogelijkheid om de as te verstrooien. Om te mogen verstrooien is altijd toestemming nodig van de eigenaar van de grond waarop of het water waarin verstrooid wordt. Het is aan de nabestaanden zelf om dit te verzorgen. Het Crematorium werkt samen met Goois Natuurreservaat (GNR) en kan gebruik maken van de mogelijkheid om as voor je te verstrooien op een terrein in ‘t Gooi. Indien gewenst informeren zij achteraf over de datum van de verstrooiing en over de globale locatie.

Goois Natuurreservaat (GNR) heeft van de Gooise gemeenschap de opdracht gekregen voor haar de natuurwaarden, de landschappelijke waarden en de cultuurhistorische waarden van het buitengebied voor toekomstige generaties veilig te stellen. Voor inwoners van bijvoorbeeld Hilversum, Huizen, Blaricum, Naarden, Laren en Bussum is dat een belangrijk gegeven.

Als onderdeel van de lokale gemeenschappen in het Gooi ondersteunt Crematorium Laren van harte de doelen van GNR en wil zij daar op gepaste wijze aan bijdragen. Naast financiële steun wil Crematorium Laren een goede buurtgenoot zijn en waar mogelijk ook concreet een bijdrage leveren.

Gegevens Crematorium Laren

Weg over Anna’s Hoeve 1 1251SW Laren

Website crematoriumlaren.nl
Groot scherm aanwezig
Livestream
Ringleiding
Vleugel
Kennismakingsgesprek aanvragen?
Laat hieronder je gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met je op.

Andere uitvaartlocaties

Locatietypes
Regio
Type uitvaart

Algemene Begraafplaats Broek op Langedijk 

Dorpsstraat 72, 1721 BM Broek op Langedijk

Begraafplaats Almere Haven

Oosterdreef 1 1357 DK Almere-Haven

Aula: 80 zitplaatsen en 80 staanplaatsen
Rouwkamer:

Begraafplaats Buitenveldert

Fred. Roeskestraat 103 1076 EE Amsterdam

Kapel: 150

Begraafplaats De Rijp

Grote Dam 6 1483BK De Rijp

Begraafplaats en crematorium De Nieuwe Noorder

Buikslotermeerdijk 83, 1025 WH Amsterdam

Aula : 120 met 100 staplaatsen

Begraafplaats Kovelswade

Koningsweg, 3582 GC Utrecht

Aula : 50 zitplaatsen 40 staplaatsen

Begraafplaats Rustoord Diemen

Weesperstraat 84, 1112 AP Diemen

kleine aula: 30-40 personen

Begraafplaats St. Barbara

Spaarndammerdijk 312, 1014 AA Amsterdam

Kapel: 140 zitplaatsen

Begraafplaats Tolsteeg

Maansteenweg 1, 3523 SR Utrecht

Aula : 80

Begraafplaats Vredenhof

Haarlemmerweg 367 1051 LH Amsterdam

Westervilla : 50 zitplaatsen en 20 staanplaatsen