Crematorium Hilversum

Afbeelding Crematorium Hilversum - Multi Uitvaartverzorging

Gelegen naast Begraafplaats Zuiderhof ligt het Crematorium Hilversum, Voor afscheidsplechtigheden kunt gebruik maken van de Aula Zuiderhof (ca. 100-150 personen) of van ontvangstruimte De Einder (ca. 80 personen).

Na de afscheidsbijeenkomst kan familie, bijvoorbeeld door een erehaag van belangstellenden, de overledene zelf naar het losstaande crematie-gebouw begeleiden. In dit gebouw kan eventueel nog een kleine plechtigheid gehouden worden, een ritueel, of andere invulling gegeven worden aan het afscheid van uw overleden dierbare.

Nabestaanden (ca.10 personen) hebben de mogelijkheid aanwezig te zijn bij de invoer van de kist in de oven. Dat proces wordt warm en vakkundig begeleid door onze medewerkers van Team Uitvaarten. Er wordt kort uitgelegd wat de familie kan verwachten, voordat het daadwerkelijke crematie-proces gestart wordt. Ook kan bijvoorbeeld een bloem of tekening op de kist gelegd worden. Men kan er zelfs voor kiezen om de overledene tot het laatste moment te begeleiden door zelf op de knop te drukken.

Bloemstukken die de familie niet zelf naar huis wil nemen, worden na het afscheid op ons monument geplaatst, met de titels “Voorbij afscheid is herinneren nabij” en “Op het keerpunt van afscheid is de cirkel rond”.

Ook is in Crematorium Hilversum een crematie zònder afscheidsplechtigheid mogelijk. Dit heet dan een ‘technische crematie’ of ‘aanvoer met familie’. Bij een technische crematie kunnen nabestaanden de overledene zelf tot het hek voor het crematie-gebouw begeleiden. Bij een aanvoer met familie mogen nabestaanden mee naar binnen en er voor kiezen om zelf bij de invoer aanwezig te zijn. Dit is bijvoorbeeld gebruikelijk, als de afscheidsplechtigheid al op een andere locatie heeft plaatsgevonden.

Welke vorm van afscheid nemen u ook kiest, de medewerkers van Crematorium Hilversum verzorgen met respect en aandacht het laatste stukje van de reis van de overledene.

Na minimaal 1 maand mogen nabestaanden de as van hun dierbare ophalen. Deze termijn is wettelijk vastgelegd. De as wordt meegegeven in een duurzame/biologisch afbreekbare asbus.

Het is in de aula van Zuiderhof en op de Bosdrift mogelijk om de plechtigheid live via internet (livestream) bij te wonen. Wij bieden deze dienst kosteloos aan zodat belangstellenden die niet aanwezig kunnen zijn, wel mee kunnen kijken.

In onze aula’s van Begraafplaats Zuiderhof en op de Bosdrift zijn hoogwaardige camera’s geplaatst waarmee we opnames van uitstekende kwaliteit kunnen maken. U kunt hiervan een opname krijgen op USB stick.

Wij beschikken over een muziekboek daarin staat heel veel muziek. Helaas is deze niet openbaar maar lever gerust een lijst met gewenste nummers (titel en uitvoerende) aan.
Om u optimaal van dienst te kunnen zijn, is het belangrijk dat muziek en/of beeldmateriaal uiterlijk om 12.00 uur de dag voor de plechtigheid aan te leveren Bij een plechtigheid op een maandag is dit uiterlijk de vrijdag ervoor om 12.00 uur. Het aanleveren van cd’s/usb-sticks of het testen tot uiterlijk 24 uur voor de plechtigheid.

In de aula van Zuiderhof, Noorderbegraafplaats en in De Einder bestaat de mogelijkheid om beeldmateriaal te tonen.

Gegevens Crematorium Hilversum

Kolhornseweg 13 1213RS Hilversum

Website uitvaartstichtinghilversum.nl
Aula Zuiderhof: 100-150 personen
Aula De Einder: 80 personen
Groot scherm
Livestream
Opname
Mee naar de oven
Kennismakingsgesprek aanvragen?
Laat hieronder je gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met je op.

Andere uitvaartlocaties

Locatietypes
Regio
Type uitvaart

Algemene Begraafplaats Broek op Langedijk 

Dorpsstraat 72, 1721 BM Broek op Langedijk

Begraafplaats Almere Haven

Oosterdreef 1 1357 DK Almere-Haven

Aula: 80 zitplaatsen en 80 staanplaatsen
Rouwkamer:

Begraafplaats Buitenveldert

Fred. Roeskestraat 103 1076 EE Amsterdam

Kapel: 150

Begraafplaats De Rijp

Grote Dam 6 1483BK De Rijp

Begraafplaats en crematorium De Nieuwe Noorder

Buikslotermeerdijk 83, 1025 WH Amsterdam

Aula : 120 met 100 staplaatsen

Begraafplaats Kovelswade

Koningsweg, 3582 GC Utrecht

Aula : 50 zitplaatsen 40 staplaatsen

Begraafplaats Rustoord Diemen

Weesperstraat 84, 1112 AP Diemen

kleine aula: 30-40 personen

Begraafplaats St. Barbara

Spaarndammerdijk 312, 1014 AA Amsterdam

Kapel: 140 zitplaatsen

Begraafplaats Tolsteeg

Maansteenweg 1, 3523 SR Utrecht

Aula : 80

Begraafplaats Vredenhof

Haarlemmerweg 367 1051 LH Amsterdam

Westervilla : 50 zitplaatsen en 20 staanplaatsen