Regenbogen

Begin oktober verzorgde ik een uitvaart waar bij het eerste contact gelijk een klik was. De bespreking en verzorging van mevrouw verliep persoonlijk, warm, liefdevol en met humor, zoals zij altijd is geweest. Toen wij mevrouw naar de rouwwagen begeleidden, verscheen er een heldere regenboog aan de hemel. 

Nadat de rouwwagen wegreed, verscheen een tweede regenboog. Wat een mooi moment! Een regenboog is een optisch effect dat wordt veroorzaakt door de breking en weerspiegeling van licht in waterdruppels. Precies wat er met de nabestaanden gebeurde op dat moment; opluchting dat moeder kan rusten in vrede en tegelijkertijd de breking en weerspiegeling van hun tranen, hoe mooi en symbolisch. De regenboog is tegenwoordig zeer actueel op een andere manier: het staat symbool voor de LHBTI+ gemeenschap. ‘Die laat onze diversiteit zien in gender, ras, leeftijd en alle andere manieren waarop we van elkaar verschillen’, zei ontwerper Baker, toen hij de regenboogvlag ontwierp.

Multi Uitvaartverzorging laat, de naam Multi zegt het al, diversiteit zien in al haar uitvaarten. Ze heeft oog voor detail, voor wensen van overledenen, hun nabestaanden, in elk gender, ras, elke leeftijd op persoonlijke wijze. Ieder mens is uniek, wat iedere uitvaart divers en verschillend maakt.

Verschenen in Alkmaar Bruist 1-11-2021 Link