UItvaartverzorger in Amsterdam

Ik ben geboren en getogen in Amsterdam. Geboren in het Anna Paviljoen van het OLVG. Ik ben gedeeltelijk opgegroeid in de Oostzaanstraat, later op de Hoogte Kadijk en de rest van mijn jeugd gewoond in Diemen. “Mijn prachtige Amsterdam” Ik hou van de stad, van de straten waar ik zo thuis ben, waar ik als klein kind speelde, waar later mijn kinderen zijn opgegroeid.

In de jaren dat ik als uitvaartverzorger werkzaam was voor een grotere uitvaartonderneming, kwam ik op allerlei adressen om de uitvaart te bespreken wanneer er een overlijden was gemeld, Van 3 hoog achter in de Jordaan, tot strakke nieuwbouw in Osdorp. Je leert als uitvaartverzorger om de thuissituatie goed in te schatten. Zeker in Amsterdam! Belangrijk wanneer de familie graag wil dat hun dierbare thuis wordt opgebaard. Je moet dan goed kijken of de ruimte geschikt is: past de uitvaartkist wel in de kamer en kunnen we als we de woning verlaten op de van de uitvaart wel “netjes” met de kist naar buiten? Of moet er gekeken worden naar een andere oplossing, zoals opbaren op een opbaarplank en de overledene later “inkisten” op een andere locatie. Dit zijn situaties waar families niet direct bij stilstaan. Daarom is het belangrijk om met een ervaren uitvaartverzorger de mogelijkheden te bespreken.

Het is altijd mogelijk om te kiezen voor een opbaring in een uitvaartcentrum in- en rondom Amsterdam. Bij sommige uitvaarcentra kun je een 24 uurs kamer reserveren. Het mooie daarvan is dat je een sleutel krijgt van de kamer en je altijd bij je dierbare kunt zijn. Wanneer er gekozen wordt voor een opbaring in een uitvaartcentrum zonder de 24 uurskamer, worden bezoeken altijd ingepland op afspraak.

Op de verschillende uitvaartlocaties in Amsterdam zijn de regels en kosten vaak verschillend. Bij het ene crematorium is de standaard aulatijd bijvoorbeeld 30 minuten, terwijl dat bij een ander juist 45 minuten is. Bij de ene begraafplaats kun je een graf aanschaffen voor een minimale periode van 10 jaar, terwijl dat bij een andere minimaal 20 jaar is. Dat heeft grote invloed op de kosten. Laat je daarom goed informeren voordat je kiest voor een locatie. Een ervaren uitvaartverzorger kan daarin goed adviseren.

Omdat ik Amsterdam en Amstelveen goed ken en veel ervaring heb met de werkwijze van de diverse locaties, kan ik u goed adviseren welke opbaarlocatie of uitvaartlocatie het best aansluit bij uw wensen.

Mocht u vragen hebben of meer willen weten over de diverse locaties en de mogelijkheden, aarzelt u dan niet mij te bellen, of vul het contactformulier in. Uiteraard kunt u ook altijd vrijblijvend een offerte of een voorbespreking aanvragen. Daar zijn geen kosten aan verbonden.

Toen ik mijn nieuwe liefde ontmoette, vertrok ik uit mijn geliefde Amsterdam en woon nu met veel plezier in het mooie Heerhugowaard. Vanuit huis verzorg ik nog steeds meerdere uitvaarten in Amsterdam, Amstelveen en omgeving. Ook multiculturele uitvaarten, denk daarbij aan een hindoestaanse uitvaart, chinese uitvaart of surinaamse uitvaart.