FAQ items aan het laden...

Een sterfgeval binnen de familie, hoe gaat u nu verder?

En dan is zij daar: De dood heeft iemand die u dierbaar is weggenomen. Misschien was u er al op voorbereid, wellicht helemaal niet. Allereerst mijn innige deelneming met uw verlies.

En nu? In deze emotionele verdrietige tijd moet u ineens zo veel regelen. U vraagt zich misschien af: Wat zijn nu de stappen die ik moet nemen? Wie moet ik bellen? Welke uitvaartonderneming kies ik?

In onze checklist worden de eerste stappen toegelicht.

Wat moet ik doen bij overlijden?

1 – Bij overlijden thuis, belt u eerst de dienstdoende huisarts. Wanneer de arts het overlijden heeft bevestigd wordt een dokters verklaring achterlaten. Wanneer het overlijden in een verzorgingshuis, hospice of ziekenhuis heeft plaatsgevonden, wordt de schouwarts door het verplegend personeel ingelicht.

A en B verklaring bij natuurlijk overlijden.

2 – Kies de uitvaartverzorger die u het meeste aanspreekt en meld het overlijden.

U bent vrij in het kiezen van uw uitvaartverzorger, waar en hoe u bent verzekerd maakt niet uit. In het geval van een verzekering bij een verzekeraar regelen wij de afhandeling voor u.

3 – Nu kunt u ons bellen en het overlijden melden.

Neemt u alstublieft de tijd om met uw dierbare samen te zijn na het overlijden. Even rust, even een moment van stilte en bezinning voor we alles in gang zetten.

4 – De eerste stappen: Verzorgen en kleden van uw dierbare.

Misschien vindt u het fijn om hierbij te helpen? Dat kan en wordt door nabestaanden als fijn en intiem ervaren. Het laatste stukje zorg geven.

5 – Wij verzorgen de overbrenging naar het uitvaartcentrum.

U kunt uiteraard ook kiezen voor een opbaring thuis, zodat u dichtbij uw dierbare kunt blijven tot de dag van de uitvaart. De rouwgoederen en de aankleding regelen wij voor u.

6 – De afspraak voor het bespreken van de uitvaart wordt gemaakt.

De uitvaartverzorger komt bij u om de uitvaart samen met u te regelen. Bent u thuis, in het ziekenhuis, verzorgingshuis, wellicht zit u ergens met de familie bij elkaar. De afspraak voor de bespreking wordt gehouden waar u wilt.

Wij zijn 24 uur per dag telefonisch bereikbaar op 06 – 44 20 60 20

Direct advies

Wij zijn 24 uur per dag telefonisch bereikbaar

Direct advies

De uitvaart samen regelen

Wanneer Joan bij u thuis komt zal zij samen met u de uitvaart gaan vormgeven. Alle wensen voor de begrafenis of crematie van u en of uw dierbare worden de belangrijkste bouwstenen voor een afscheid dat past bij u, uw dierbare, uw familie en vriendenkring.

Realiseert u zich alstublieft dat tegenwoordig heel veel mogelijk is in de dagen voorafgaande aan de uitvaart en vooral ook op de dag van het afscheid. Denk aan de locatie van het afscheid; U hoeft de plechtigheid niet in een aula van de uitvaart locatie te houden.

Uiteraard wilt u weten wat het kostenplaatje wordt. Na het wensengesprek ontvangt u een kostenbegroting waarin alle kosten duidelijk worden vermeld. Zo kunnen er na de uitvaart geen verrassingen ontstaan.

Heeft u een uitvaartverzekering?

Wanneer u een kapitaalverzekering heeft, kunt het verzekerde bedrag gebruiken voor het regelen van de uitvaart. Bij welke ondernemer maakt niet uit. U bent vrij in uw keuze. Belangrijk is dat u zich in de eerste plaats goed voelt bij de uitvaartverzorger die met u aan tafel zit. Daarnaast hoort u na het wensengesprek een kostenbegroting te ontvangen zodat u weet waar u aan toe bent. Pas wanneer u de opdracht tot dienstverlening tekent, gaat u met een uitvaartondernemer in zee.

Wanneer u een naturaverzekering heeft dan worden er bepaalde diensten vergoed. U bent nog steeds vrij in uw keuze, al lijkt dat soms niet zo. Op het polisblad staat een telefoonnummer dikgedrukt, wat u volgens de verzekering zou moeten bellen bij een overlijden.

Hier geldt: Wanneer u voor een andere uitvaartverzorger kiest, wordt het dienstenpakket omgezet naar een uit te keren bedrag. Per verzekeraar verschilt het uit te keren bedrag. Samen kunnen wij kijken naar de mogelijkheden. We kijken samen naar de wensen voor de uitvaart, het uit te keren bedrag en verwerken dit in de kostenbegroting. Blijkt het financieel niet haalbaar te zijn, zorgen we ervoor dat u in contact komt met uw verzekeraar en kunt u de uitvaart daar verder regelen.

Naturaverzekering:

  • Bij overlijden worden een aantal diensten vergoed
  • Bij keuze andere uitvaartverzorger wordt een vast bedrag uitgekeerd.

Kapitaalverzekering:

  • Bij overlijden een vast uit te keren bedrag
Go to Top