Multi Uitvaartverzorging en Coronavirus

Ook bij uitvaarten hebben we dagelijks te maken met de beperkingen vanwege de Coronacrisis. Gelukkig kan er toch nog veel, dit bespreken we graag samen met u. Hoe we een uitvaart veilig, met inachtneming van de RIVM maatregelen, organiseren leest u hier.

 

Wat voor afscheid is mogelijk voor u?

Multi Uitvaartverzorging biedt aangepaste uitvaartvoorstellen, toegesneden op de huidige situatie. Hier leest u de belangrijkste wijzigingen die gelden voor het organiseren van een uitvaart vanaf december 2020. In de meeste gevallen kunnen we, rekening houdend met de RIVM regels, samen met u komen tot het organiseren van een mooi afscheid.

Hoeveel mensen mag ik uitnodigen

Voor afscheidsplechtigheden geldt per 1 december de richtlijn van maximaal 100 personen. Uiteraard geldt hier waarborging van de 1,5 meter regel op de uitvaart locatie. In de praktijk betekent dit dat het maximaal aantal aanwezigen afhankelijk is van de locatie. Aarzel niet om ons te bellen indien u wilt weten wat het huidig maximum is op een specifieke locatie.

Bespreking van de uitvaart bij u thuis

De bespreking van het afscheid met onze uitvaartverzorger kan meestal bij u thuis plaatsvinden. Juist bij dit soort belangrijke, en soms lastige, beslissingen rondom de uitvaart willen we u in alle rust graag persoonlijk ondersteunen. In het geval dat er sprake is van (vermoedelijke) besmetting van nabestaanden bespreken we graag eerst telefonisch met u wat voor voorzorgsmaatregelen we nemen. Ons contact blijft altijd zoveel mogelijk persoonlijk.

Voorbespreking van uitvaartwensen / kennismaking

Wellicht heeft het overlijden nog niet plaatsgevonden, maar wilt u graag mogelijkheden bespreken, dan kan dit telefonisch en daarnaast vaak op afspraak bij u thuis. We zijn flexibel en passen ons zoveel mogelijk aan uw wensen aan. Vraag vrijblijvend een voorbespreking aan.

Thuisopbaring mag

Als iemand overleden is aan corona dan kunnen we nog steeds een thuisopbaring op bed of in de uitvaartkist verzorgen. Helaas mogen er dan geen nabestaanden betrokken zijn bij de laatste verzorging, we overleggen met elkaar wat wel kan. Zo kunt u vaak wel dichtbij zijn als de laatste verzorging plaatsvindt.

Mondkapjes in de openbare ruimte

Vanaf 1 december 2020 zijn mondkapjes in publieke ruimtes verplicht. Wij kunnen u precies vertellen wat de regels zijn bij de locatie(s) waar u de uitvaart wilt laten plaatsvinden.

Inspiratie voor de uitvaart

Met onze creativiteit is het altijd mogelijk om een mooi afscheid te organiseren. Bij keuze van een andere locatie dan de aula bij een begraafplaats of crematorium is veel meer mogelijk. Aarzel niet om ons te vragen wat er vooral wél mogelijk voor een mooi en passend afscheid. Een paar tips rondom veilig afscheid nemen:

  • Online streamen. Nu er minder mensen bij een uitvaart aanwezig kunnen zijn, is online de dienst meekijken een mooie manier om er toch bij te zijn.
  • Kunt u niet bij een uitvaart zijn? Steek een kaarsje aan, en stuur een foto ervan naar de nabestaande(n).
  • Wat doet u om iemand te laten weten dat u aan hem/haar denkt? Misschien iets liefs bij de voordeur leggen, zoals een kaart of bloemen?

Rouwbezoek en condoleance

Rouwbezoeken zijn veelal alleen mogelijk in besloten kring. Uitvaartcentra hanteren de RIVM maatregels. We vertellen u graag wat de mogelijkheden bij het uitvaartcentrum van uw keuze zijn. 

Koffiekamers in crematoria weer open

Per 1 juni zijn de koffiekamers in de crematoria weer open gegaan, uiteraard inachtneming met de 1,5 m maatregelen. Wel geldt in sommige koffiekamers dat het assortiment nog enigszins beperkt is. Heeft u uitgebreidere wensen, laat het ons weten en we bespreken wat er mogelijk is voor u.

Handen schudden bij het condoleren

Om verdere verspreiding van het corona-virus te verkomen, raden wij u af om handen te schudden. Een alternatief voor het schudden van handen is de eigen hand op het hart te leggen of de handen ineen te vouwen voor de borst. Houdt u in ieder geval altijd gepaste afstand van minimaal 1,5 meter. Onze uitvaartverzorgers zullen dit verzoek, als u dat wilt, onder de aandacht van de bezoekers brengen.

Bezoek geen uitvaart met gezondheidsklachten

Heeft er iemand klachten (hoesten, kortademigheid, verkoudheid of koorts) bekijk de uitvaart via een livestream.

Vermoedelijk overlijden door corona-virus

Bij de melding van overlijden zullen wij u vragen of uw dierbare overleden is aan de gevolgen van het corona-virus. Indien er mogelijke risico is gelopen bij de nabestaanden dan zullen de uitvaart telefonisch regelen.

Wanneer de nabestaanden geen risico hebben gelopen of in quarantaine geplaatst zijn, bespreken we de uitvaart bij u thuis of elders.

Overige vragen?

Staat uw vraag er niet bij? Stuur dan een email of bel gerust 06 44 20 60 20 (24/7). We zijn wij voor, met al uw vragen.