Ennio Morricone is overleden op 91-jarige leeftijd

De wereldberoemde componist en Oscarwinnaar is vandaag in een ziekenhuis in Rome overleden aan de gevolgen van een val. Hij wordt in besloten kring begraven (Italiaans persbureau Ansa).

Bij een uitvaart hoort muziek die de herinnering aan de overledene op een mooie manier ‘omlijst’. Bij deze uitvaart zal de bijbehorende muziek naar verwachting zijn eigen werk zijn. De zojuist overleden Ennio Morricone schreef prachtige, monumentale muziek voor ongeveer 550 speelfilms en tv-series, en is volgens muziekliefhebbers- en kenners wereldwijd uniek. Vrijwel iedereen kent de melodieën van ‘Il Maestro’ voor films als The good, the bad and the ugly en Once upon a time in the West, The Untouchables, The Mission, Tarantino’s Kill Bill, Inglourious Basterds, en series als The Simpsons en The Sopranos. Morricone ontving zes Oscar nominaties en won deze drie jaar geleden voor beste muziek in Tarantino’s The Hateful Eight. Voor diezelfde film ontving hij ook een Golden Globe en een Bafta Award.

De muziek van ‘Il Maestro’ is een mooi voorbeeld van muziek bij een uitvaart: bekend, prachtig gecomponeerd, emotioneel en soms meeslepend. Foto’s en ook filmbeelden krijgen, zeker bij een uitvaart, een onvergetelijke lading en betekenis met passende muziek. Zoek je goede muziek voor een uitvaart, denk dan ook aan Ennio Morricone. Heb je in deze tijd hulp nodig bij het vinden van de juiste muziek of beelden voor een uitvaart? We staan je graag bij.