Begrafenis laten verzorgen

Er komt veel kijken bij het laten verzorgen van een begrafenis. Een begrafenisondernemer kan u daarbij helpen. Zowel voor het bespreken van de wensen bij leven als na het overlijden. Er komt in deze drukke periode veel op uw af. Ik neem de zorg uit handen en regel alle zaken die ertoe doen bij het overlijden van een dierbare. Lees hier meer over mijn dienstverlening.

De kosten voor een begrafenis kunnen sterk variëren omdat er meerdere mogelijkheden zijn

Algemeen graf: Dit is een graf waar meerdere personen uit verschillende families in begraven worden. Een algemeen graf wordt uitgegeven voor een minimale wettelijke grafrust van 10 jaar. Er kan niemand uit de familie bijgezet worden. De rechten kunnen niet worden verlengt en het graf wordt na deze periode geruimd.

Een eigen graf: wordt uitgegeven voor een minimale termijn van 20 jaar. De termijn kan daarna voor meerdere jaren worden verlengd en er is ruimte om iemand uit de familie bij te zetten. De grafrechten worden bij een bijzetting weer verlengd tot er een nieuwe wettelijke grafrust van 10 jaar voor de bijgezette overledene is gewaarborgd. Dus stel er is een graf gekocht in de familie in 2005, dan lopen de rechten tot 2025. Mocht er nu in 2020 dus een persoon bijgezet worden in het graf, zal de verlenging 5 jaar zijn. Tot 2030 dus.

Dus stel: Er is een graf gekocht in 2005, dan lopen de rechten tot 2025. Mocht er in 2020 een familielid bijgezet worden in het graf, zal de verlenging 5 jaar zijn. Tot 2030 dus.

Bij een begrafenis zijn de kosten onderverdeeld in:

  • Begraafrecht ( algemeen of eigen graf)
  • Begrafenis ( openen en sluiten van het graf)
  • Onderhoud aan de begraafplaats ( jaarlijks of af te kopen)

U dient er rekening mee te houden dat de tarieven van een begrafenis per locatie verschillen.